Demirkol'dan Fatih Terim'e jet yanıt!

Demirkol'dan Fatih Terim'e jet yanıt!

Mehmet Demirkol'dan "Çapa çupaları bırakalım artık" diyen Fatih Terim'e cevap geldi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzlanda ile oynayacağımız mücadele öncesinde açıklamalarda bulunurken, yorumcu Mehmet Demirkol’a flaş bir göndermede bulundu ve Demirkol’un da cevabı gecikmedi.

Ön libero yerine ‘çapa’ kelimesini kullanan Demirkol’a mesaj gönderen Terim, “Futbolda yeni kelimeler oluşturmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum, uğraşmasınlar. Ben de sıkıldım yeni kelimelerden. Çapalar, çupalar… Basit bir oyunu zorlaştıran benimdir, oyuncudur, sizsinizdir” ifadelerini kullandı.

DEMİRKOL’DAN ‘JET’ CEVAP!
Demirkol ise  Twitter’dan dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Deneyimli yorumcu, “Avrupa futbolundaki 15 orta saha ‘yıkıcı’sı” başlıklı İngilizce bir makale paylaştı ve ‘çapa’nın kendi bulduğu bir kelime olmadığını gözler önüne serdi.

Demirkol’un paylaştığı yazıda, “Orta sahadaki çapa pozisyonu, modern dönemde üst düzey takımlar için en önemli işlerden biridir. Birçok menajer, orta sahada geri dörtlünün önünde duran ve rakibin oyununu bozarken, topu tekrar geri kazanan bir oyuncuya görev verirler. Bu, Jose Mourinho’nun Chelsea’sinde Claude Makelele’nin kusursuz olarak yaptığı görevin ardından ‘özel’ bir iş haline geldi” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler