Demirtaş: Bizim kaybedecek saraylarımız yok

Demirtaş: Bizim kaybedecek saraylarımız yok

HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş son günlerde yaşanan operasyonlarla ilgili açıklamalar yaptı.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"Ölümüne neden olduğunuz her insan bizim insanımızdır. Üniformasına, görevine bakmadan sahipleneceğiz. Evlatlarımızın sizin pisliklerinizi örtmesi için öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Boğazına kadar pisliğe batmış geçici hükümet HDP’den hesap soramaz. Şunu iyi bilsinler bizim kaybedeceğimiz saraylarımız, kırmızı plakalarımız yok, ayakkabı kutularımız yok. Üryan geldik, üryan gideceğiz. Siz kendiniz ne olacaksınız? O cenazelerin üstüne örttüğünüz bayrak sizin günahlarınızı örtmeyecek. Halkların, Türkiye’nin içi rahat olsun. Türkiye’yi adım adım iç savaşa götürmelerine izin vermeyeceğiz.

Olası erken seçimde AKP’nin ülkenin başına bela olmaması için tüm barış dostları elele vereceğiz. Bu yapılanlar hükümetin zorda kalarak yaptığı operasyonlar değildir. Bunların tamamı AKP’nin kendini kurtarmak için yaptığı şeylerdir. Bunlar artık hükümet değil saray planıdır. Saray artık kendisine devlet kurmuştur."

BAHÇELİ’YE TEPKİ
Demirtaş, HDP’nin kapatılmasına ilişkin çağrı yapan Bahçeli’ye ise şu yanıtı verdi:

"Faşizan düşünceye sahip olanların bu politikaya balıklama atlamasından doğal ne olabilir. Görevlerini yapıyorlar..Kendi geçmişlerine, kirli tarihlerine baksınlar. Maraş’tan, Sivas’tan, Çorum’dan elleri kana batmışlar hesap vermeden böyle konuşuyorlar. Partileri halk açar, halk kapatır. Bizim veremeyeceğimiz hiç bir hesap yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler