Demirtaş'tan MHP'ye çağrı

Demirtaş'tan MHP'ye çağrı

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfa mitinginde yapılan son saldırılarla ilgili MHP'ye çağrıda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfa mitinginde hitap etti.

"MHP'YE SORUYORUM, BUNLARLA İLİŞKİNİZ VAR MI YOK MU?"
HDP'nin seçim bürolarına yapılan saldırılar üzerinden MHP'ye seslenen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben buradan Milliyetçi Hareket Partisi'ne çağrı yapmak istiyorum. 60 civarında HDP bürosuna saldırı oldu. Mitinglerimize saldırı oldu. Tamamında da saldırı yapan gruplar ülkücülerin, MHP'lilerin işaretini yapıyorlar elleriyle. MHP'ye soruyorum. Bunlarla ilişkiniz var mı yok mu? Yoksa çıkın açıklayın. Yok eğer MHP olarak Ülkü Ocakları olarak sizler bu saldırıyı organize ediyorsanız bunu da çıkın cesurca söyleyin. Ama siz değilseniz. Biz biliyoruz. Arkasında Ak Parti'nin örgütlediği, tahrik ettiği güçlerle bunlar yapılıyor. Üstlenmek istemiyorsanız MHP olarak çıkın söyleyin"

"SEN KAYMAKAMLIK TABELANI İNDİR DAHA İYİDİR"
Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde HDP'nin seçim irtibat bürosunun açılmasına tepki gösterilmesi olayını hatırlatan Demirtaş, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner'in sözlerini eleştirerek "Kaymakam geliyor, merak etmeyin diyor. Sizden rica ediyorum. Kapatacağız orayı. Sakin olun, sabırlı olun, diyor. Ben buradan Saray Kaymakamına sesleniyorum. O bir grup çeteye ricada bulunacağına, 'Biz merak etmeyin HDP bürosunu kapatacağız' diyeceğine sen kaymakamlık tabelanı indir daha iyidir. Senin kaymakamlık taleban orada fazladır. HDP'nin bürosu değil, sen orada fazlasın. Senin haddine midir bir partinin seçim bürosunun tabelasını indirmek?" şeklinde konuştu.

Demirtaş, konuşmasında Kur'an'ı Kerim tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Bize dinsiz, imansız deyip din sömürüsü yapıyor diyenler. Ey Diyanet İşleri Başkanı, ey bu ülkenin tarafsız Cumhurbaşkanı. Kusura bakma. Allah o yüce kelamı sen Reklam yap, sen mitinglerde elinde oy için tut, diye göndermedi. Onu oku diye gönderdi, oku. Önce oku. Onun ilk emri okudur, oku. Onun ilk emri çal değildir. Soy, hırsızlık yap, adaletsizlik yap değildir" dedi.

"TAHRİKLERE ASLA KAPILMAYIN"
Milletvekili Genel Seçiminin sadece milletvekili seçiminden ibaret olmadığı iddiasında bulunan Demirtaş, "7 Haziran seçimleri sadece klasik bir milletvekili genel seçimi değil artık. Partiler arası yarışın çok ötesinde bir anlamı var. Sizler oy verme kabinine girdiğinizde önünüzde çok seçenek değil iki seçenek olacak. Birincisi kendisi için çevresi için diktatörlük hevesiyle güç devşirmeye çalışan bir çizgi olacak. Bir de bütün Türkiye'ye özgürlük, demokrasi, ezilenlerden, çalışanlardan yana bir demokratik çizgi olacak. O diktatöryayı savunan ve adına başkanlık dedikleri çizginin Ak Parti tarafından savunulduğunu biliyorsunuz. Gece gündüz o çizgiyi Türkiye'ye hakim kılmak için dayatmayla, tehditle, baskıyla çalışma yürütüyorlar. Biz ısrarla, inatla bu provokayonlara prim vermeden, bunların tahriklerine kapılmadan seçim kampanyamızı tamamlamak zorundayız. Tahriklere asla kapılmayın" diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETLİNİN İHALESİNİ SORACAĞINA
ETRAFINDA DOMUZ GİBİ BESLENENLERİN HESABINI VER"
Mevcut asgari ücretin açlık sınırının yarısı olduğunu belirten Demirtaş, "Biz asgari ücret bin 800 lira olsun, en az emekli aylığı bin 800 lira olsun dediğimizde alay ediyorlar. Cumhurbaşkanı, başbakan bu rakamlarla alay ediyor. Oysa önerdiğimiz rakamlar açlık sınırının bile altıdır. Size ödenen 949 lira asgari ücret, açlık sınırının yarısıdır. Siz bin 800 lira alsanız bile ailenizde biri daha çalışırsa ancak yoksulluk sınırına yetişmiş oluyorsunuz. Açlık sınırından çıkmış oluyorsunuz. Şimdi biz diyoruz ki asgari ücreti arttıracağız. Alay ediyorlar. Bakın diyorlar ihaleye çıkmışlar. Evet, biz halkımıza elbette ki daha fazla para vermek için vergi adaletiyle birlikte üzerindeki yükü kaldırırız. Fakat sen asıl etrafındaki müteahhitlere dağıttın ihalelerin hesabını ver. Asgari ücretlinin ihalesini soracağına etrafında domuz gibi beslenenlerin hesabını ver öncelikle" ifadelerini kullandı.

"ONLARIN GAZETELERİ LEBLEBİ KÜLAHI YAPMAYA YARAR"
Demirtaş, konuşmasında şunları kaydetti: "Etrafında müteahhitler var. Kimi medya patronudur kiminin televizyonu var. Oralardan bize küfürler, hakaretler yağdırıyorlar. 13 yıl önceki geçmişlerini araştırın. Paraları sizden fazla değildi. Şimdi odalara doldursalar yer yok. Ak Parti giderse hepsinin hesabı sorulacak. Ak Parti'ye öylesine sıkı sarılmışlar ki Ak Parti düşmesin bu rant hortumları kesilmesin diye her türlü ahlaksızlığı partimize, şahsımıza yöneltiyorlar. Söyledikleri yalanları dinlemek zorunda değilsiniz. Onlar çıktığında televizyona harcadığınız elektriğe yazıktır. Kapatın karlı çıkın. Zaten elektrik yok kesiktir. Onu da onları dinlemek için harcamayın gerek yok. Yalanlar için üstüne para ödemeyin gerek yok. Onların gazeteleri, o kalın kalın gazeteleri var ya sofra kağıdı yapmaya yarar. Onun için lazımsa alın. Leblebi külahı yapmaya yarar. Ama yalanları, hakaretleri, küfürleri, iftiraları onların gazetelerinden okumaya değmez"

"ALLAH'TAN BAŞKASINDAN, TAYYİP ERDOĞAN'DAN KORKMAYIN"
Kabe tartışmalarına değinen Demirtaş, kendilerine karşı iftira kampanyası yürütüldüğünü savunarak "Ben bir Müslüman evladıyım. Müslümanın bir tane kıblesi, Kabesi vardır o da Mekke'dedir. Bunun dışında da hiçbir zaman bir şey söylemedim. Buna rağmen ısrarla ben 'Taksim Kabemizdir' demişim diye, yalan ve iftira üzerinden günlerdir çirkin bir kampanya yürütüyorlar. Ben 'Kudüs Yahudilerindir' demedim asla. Ama demişim gibi cumhurbaşkanı, başbakan meydan meydan dolaşıp iftira kampanyası yürütüyorlar. Bize kafir, dinsiz, din düşmanı diyorlar. Ben bu Diyanet'teki din adamlarının sessizliğini merak ediyorum. Peygamberler diyarından Diyanet İşleri Başkanına soruyorum. Bir Müslüman'a dinsiz demek, bir Müslüman'a kafir demek günah mıdır değil midir, cevabını versin diyorum. Madem ki din alimisiniz. Madem bizden fazla din bilginiz var. Yalan, iftira İslamiyette günah mıdır, değil midir? Diyanet İşleri Başkanı buna niye cevap vermiyor? Korkuyor musun? Korkma korkma, Allah'tan başkasından korkma. Tayyip Erdoğan'dan korkmayın. Merak etmeyin Allah'tan büyüğü yoktur. Hepimiz yaradanın huzuruna gideceğiz. Orada Tayyip Erdoğan yoktur, korkmana gerek yok" açıklamasında bulundu.

"ALLAH O YÜCE KELAMI SEN REKLAM YAP DİYE GÖNDERMEDİ"
Kur'an'ı Kerim tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, "Bize dinsiz, imansız deyip din sömürüsü yapıyor diyenler. Ey Diyanet İşleri Başkanı, ey bu ülkenin tarafsız Cumhurbaşkanı. Kusura bakma. Allah o yüce kelamı sen reklam yap, sen mitinglerde elinde oy için tut, diye göndermedi. Onu oku diye gönderdi, oku. Önce oku. Onun ilk emri okudur, oku. Onun ilk emri çal değildir. Soy, hırsızlık yap, adaletsizlik yap değildir" diye konuştu.

"SINIRLARIN ÖTESİNDE İSLAM DÜŞMANLARI IŞİD, SINIRLARIN İÇİNDE AKP"
Camilerde elektrik kesintileri yaşandığını belirten Demirtaş, bu durumdan Diyanet İşleri Başkanlığını sorumlu tutarak "Burada Ulubatlı Hasan Camii'nin elektriği kesilmedi mi? Urfalılar daha iyi bilir. Ulubatlı Hasan Camii'nin elektriği niye kesikti? Diyanet İşleri Başkanı elektrik parasını ödemiyor çünkü. Cemaat kendi arasında para toplamasa caminin elektrikleri anında kesilir. Diyor ya o lüks Mercedes diyor, azdır bile. Doğru sizin gibilere azdır bile. Siz daha iyilerine layıksınız. Caminin cemaati elektrik kesik olduğu için ezan sesi duyamayacak. Senin Diyanet İşleri Başkanın 1 trilyonluk lüks Mercedes ile gezecek. Biz de bunu eleştirince dinsiz olacağız öyle mi? İşte İslam düşmanlığı budur. Haram yiyerek en fazla İslam düşmanlığı yaptılar. Eğer sınırların ötesinde İslam düşmanları görmek istiyorsanız IŞİD, El Kaide, El Nusra orada. Sınırların içinde görmek istiyorsanız AKP burada işte. İkisi de dini ayaklar altına alan yaşamlarıyla İslam'a en büyük zararı veren hareketlerdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler