Deniz Akkaya: Güçlü bir insanım

Deniz Akkaya: Güçlü bir insanım

İş hayatına atılan Deniz Akkaya, kendi ayakları üzerinde durmak istediğini söylüyor.

Deniz Akkaya, on parmağında on marifet olan insanlardan. Mankenliği bıraktıktan sonra oyunculuk yapan Deniz Akkaya, daha sonra ticarete atılmıştı. Ayakkabı tasarımı da yapan ünlü manken şimdi de e-ticaret yapıyor. 37 yaşındaki Deniz Akkaya, Harper's Bazaar dergisine hakkında merak edilenleri anlattı...

İşte Deniz Akkaya röportajından ara başlıklar...

"HEP GÖZ ÖNÜNDE OLMAK BANA ZOR GELMİYOR"
- Hep göz önünde olmanın zor olduğunu söylüyorlar ama ben sadece bunu biliyorum; buna alışığım. Bu yüzden bana garip ya da zor gelmiyor.

"PARA BÜTÜN AYIPLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR"
- Edebiyat okumanın bana kattığı en önemli şey, üslup kazandırmış olmasıdır. Maalesef nezakete ve üsluba hiç önem verilmiyor; daha da kötüsü, para ve gücün bütün ayıpların üstünü örteceği düşünülüyor.

deniz-akkaya-kizi-ayse-cerkesim-resim-04.jpg

"HAYATLA KAVGA ETMEYİ BIRAKIN"
- Kendi hatalarını görmeyen bir annenin çocuğuyla doğru diyalog kurabileceğine inanmıyorum. Kendinizin ve neyi neden yaptığınızın farkında olmadığınızda, çocuğunuza üstten bakmaya eğilimli olur, onun 'eksikleri' üstüne odaklanır ve hep kendi yapamadıklarınızı ona yaptırmaya çalışırsınız. Hayata biraz daha yumuşak bakmak lazım. Hayatla kavga etmeyi bıraktığınızda hayat da annelik de daha kolay.

"MANKENLİĞİ BIRAKMA SEBEBİM..."
- Mankenliği bırakmamın sebebini şöyle açıklayabilirim; fiziksel olarak değil ama ruhsal olarak benim için artık kota dolmuştu. Yaptığım işten keyif almamaya başlamıştım. Manken olmak bir genç kız için harika olanaklar sunan bir iş. Düşünsenize dünyayı geziyor, kendi paranızı kazanıyor ve farklı kültürler, farklı insanlarla tanışıyorsunuz. Bana sık sık, kinayeli kinayeli kızımın manken olmasını isteyip istemediğimi soruyorlar. Sanki utanılacak bir şeymiş gibi!

"GÜÇLÜ BİR İNSANIM"
- Gerçekten güçlü bir insanım. Ayrıca güçlü görünmeye karşı bir bağımlılığım olduğunu da itiraf etmeliyim. Terapist bir arkadaşım bana şöyle demişti: "İkili ilişkilerde bu sana olumsuz bir özellik olarak dönüyor. Birilerine yaslanmak fikri seni çok korkutuyor. Sanki birine yaslanırsan sen, sen olmayacaksın gibi geliyor. Ama bazen yaslanmak iyi bir şeydir." Gerçekten bu noktada güç bir araz haline geliyor. Sanırım işin sırrı dengeli olmakta.

"BEN ÇERKES'İM"
- Ben Çerkes'im. Çerkeslerde kadınlarla erkekler eşittir ve yan yana dururlar. Bizde kız çocukları mutlaka okuyup çalışmalı, kendi ayakları üstünde durmalıdır. Babamın çok çalıştığını hatırlıyorum. Annem de üniversite mezunu, kültürlü bir kadındır. Evde sıkı bir disiplin vardı. Bence ablam da ben de fazla katı kurallarla büyütüldük. Büyürken annemle ciddi çatışmalar yaşadım. Ancak anne olduktan sonra çevrenizdekilerle daha olgun ilişkiler kurabiliyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler