Deniz Baykal'dan ilginç 'yolsuzluk' çıkışı!

Deniz Baykal'dan ilginç 'yolsuzluk' çıkışı!

Deniz Baykal: Yolsuzluk konusu bir siyasi değerlendirme konusu değildir.

Seçimlerin üzerinden saatler sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı 2 buçuk saatlik görüşmesi gündeme bomba gibi düşen CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal o randevuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Söz konusu görüşmede herhangi bir koalisyon müzakeresinin yapılmadığını belirten Baykal, muhalefet partilerinin AKP ile olası bir koalisyon için ortaya attığı “yolsuzluk şartı” ile ilgili de “ilginç” mesajlar verdi. Baykal “Yolsuzluk konusu bir siyasi değerlendirme konusu değildir. Yolsuzlukla ilgili soruşturmalarda ne parti gruplarının ne hükümetin ne siyasi parti yönetimlerinin milletvekillerine yönlendirici bir değerlendirme yapma hakkı yoktur.” dedi.

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Deniz Baykal, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyi anlattı. Baykal “Bu görüşmede ben ne bir koalisyon müzakeresi yaptım ne bu konuda bir yetkim ya da görevim var. Ben bir milletvekili olarak, belki de Meclis açıldığında geçici başkanlık yapacak bir milletvekili olarak oradaydım. Partimin hükümet kurma konusundaki politikasının belli olmadığı bir ortamda benim bu yönde bir temas yapıyor olmam söz konusu değil. Kimsenin aracısı olarak gitmedim, kimsenin aracısı olarak da çıkmadım. Bu görüşme ben ilk gün ne söylediysem onun gerçekleştiği ve tamamen ülkenin siyasi konumunun istişare edildiği bir görüşme olmuştur.” diye konuştu.

İLGİNÇ YOLSUZLUK ÇIKIŞI!
Baykal başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin kırmızı çizgisi olan “yolsuzluk” konusu ile ilgili olarak ise “Yolsuzluk konusu bir siyasi değerlendirme konusu değildir. Yolsuzlukla ilgili soruşturmalarda ne parti gruplarının ne hükümetin ne siyasi parti yönetimlerinin milletvekillerine yönlendirici bir değerlendirme yapma hakkı yoktur. Birileri hakkında yolsuzluk önergesi verilebilir ama bunu bir siyasi parti olarak yapmak doğru değil. Her milletvekili vicdanıyla baş başa, kendi takdiriyle bu doğrultuda harekete geçebilir. Herhangi bir koalisyon protokolünde yolsuzlukla mücadeleyle ilgili tek kelime olmasa bile somut bir yolsuzluk iddiasıyla ilgili verilecek bir önergenin engellenmesi söz konusu olamaz. Bugün parlamentonun yapısı buna müsait.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler