Deniz Fenerinde 6 kişi serbest bırakıldı

Deniz Feneri'nde 6 kişi serbest bırakıldı

Deniz Feneri soruşturması kapsamında 3 aydır tutuklu bulunan Zahit Akman dahil 6 kişi serbest bırakıldı.

Almanya’da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V Derneği aracılığıyla Türkiye’de faaliyet gösteren Kanal 7 televizyonu başta olmak üzere bazı şirketlere yasadışı yollardan para transferi yapıldığı iddiasıyla açılan soruşturmada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) eski Başkanı Zahid Akman’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

11 Temmuz'dan beri tutuklu olan Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan, İzzet Kurum ve Ali Solak serbest bırakıldı.

Daha önce tutuklanmalarına yapılan itirazlar reddedilmişti. Ancak dün yapılan yeni itiraz üzerine mahkeme bugün serbest bırakılmalarına karar verdi. Deniz Feneri soruşturmasına bakan savcılar, resmi belgede tahrifat yaptıkları suçlamasıyla HSYK tarafından geçen ay görevden uzaklaştırılmıştı.

CHP LİDERİNDEN TAHLİYELERE İLK TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri e.V. soruşturmasının tutuklu sanıklarının tahliyesine ilişkin olarak, ''Sonucu tahliyeleri adaletin gücü değil, gücün adaleti belirlemiştir'' dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tahliyeleri değerlendirdi.

Açıklamasında, ''Perşembenin geleceği çarşambadan belliydi'' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Önce ucu köstebek aracılığıyla doğrudan hükümete uzanan soruşturmaya müdahale edildi. Savcılar görevden alındı. Bu arada yapılacak aramalar konusunda sanıklar, şüpheliler uyarıldı, arama kararı sızdırıldı. Mal varlıklarıyla ilgili serbest bırakma kararını da tahliyeler izledi. Yani tuz koktu. Bu yargının siyasallaştığının ve kararların siyaseten verilmeye başlandığının en somut göstergesidir. Sonucu tahliyeleri adaletin gücü değil, gücün adaleti belirlemiştir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler