Deniz otobüsü kaçırıldı

Deniz otobüsü kaçırıldı

İzmit'e giden Kartepe adlı deniz otobüsü kaçırıldı.

İzmit-Karamürsel seferini yapan Kocaeli Belediyesi'ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünün silahlı kişi tarafından kaçırıldığı bildirildi. Kaptanın etkisiz hale getirildiği belirtilen deniz otobüsünde 20'den fazla kişinin bulunduğu öğrenildi.

Kaçırılan deniz otobüsü şu sıralarda İzmit Körfezi'nde seyir halinde.

İzmit Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mürettebatla birlikte deniz otobüsünde 20-21 kişinin bulunduğunu, eylemi gerçekleştirilen kişinin silahlı olduğunu söyledi.

Karaosmanoğlu, eylemi gerçekleştirilen kişinin PKK üyesi olduğunu söyledi.

REUTERS: GEMİYİ KÜRTÇA-İSLAMCI VE SOLCU MİLİTANLAR KAÇIRDI

İzmit - Gölcük arası sefer yapan deniz otobüsü kaçırıldı. İlk bilgiler, 20 dolayında kişinin olduğu otobüsün PKK üyesi 4 kişi tarafından kaçırıldığı, bu kişilerin amaçlarını medyayla görüşmek olarak açıkladıkları yönünde.

Reuters, "Türkiye'de bir terörist üzerindeki bomba ile feribotu kaçırdı" olarak dünyaya  duyurdu.

Kocaeli Belediye Başkanı'nın da açıklamalarına yer veren ajans, feribotu kaçıranlar için: Kürtçü, İslamcı ve solcu tanımı yaptı. Ajans, gemide 20 kişinin olduğunu, militanların kaptanı etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

ÖZDEMİR VALİ'YE AÇIK AÇIK SORDU:
GEMİ İMRALI'YA MI GİDİYOR?

CNN TÜRK'te Cüneyt Özdemir'in konuğu olan Kocaeli Valisi kaçırılan deniz otobüsü hakkında bilgi verdi.

DENİZ OTOBÜSÜ KAÇIRILDI
İzmit - Gölcük seferi yapan ve içinde 20 dolayında yolcu-mürettebat olan Kartepe adlı deniz otobüsü, saat 17.45 sularında kaçırıldı. Deniz otobüsü seyir halindeyken eylem gerçekleşti. Sahil güvenlik botları, Yalova istikametine doğru ilerleyen otobüsü abluka altına almış durumda.

KAPTAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
23 yolcuyu taşıyan deniz otobüsünü kaçıran kimliği belirsiz 4 kişi, yolcuların cep telefonlarına el koydu, kaptanı etkisiz hale getirdi. Kaçırılan yolcuların kimlikleri henüz bilinmiyor. Kaptanın yardımcılarından alınan bilgide gemiyi kaçıranın bir kişi olduğu ve üzerinde bomba olduğu yer alıyor. Kaçırılan deniz otobüsü şu an Darıca-Tuzla açıklarında bulunuyor.

GEMİ İMRALI'YA MI GİDİYOR?
5N1K'da konuyla ilgili yayın yapan Cüneyt Özdemir, Kocaeli Valisi'nden bilgi aldı. Özdemir, Vali'ye açık açık sordu: "Gemi İmralı'ya mı gidiyor?" Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bu konuda herhangi bir bilgisinin olmadığı söyledi.

KAÇIRILAN GEMİNİN KAPTANI KONUŞTU:

İzmir - Gölcük seferini yapan Kartepe deniz otobüsünün kaptanı Habertürk TV'ye telefonla bağlandı ve şunları söyledi: "Çok detay veremeyeceğim. İzmit'ten kalktık. HPG tarafından gemi personeli, yolcusuyla beraber rehin alındı. Söyleyemeyeceğim istikamete doğru gidiyoruz. Silahlılar ve gemide bir miktar patlayıcı da var."

YİĞİT BULUT: GEMİ KAÇIRMA
SON DAKİKASINI KALDIRIYORUZ

Yiğit Bulut, kaçırılan deniz otobüsü ile ilgili son dakikalar hakkında açıklama yaptı.

Deniz otobüsü kaçırılması olayının ardından canlı yayına bağlanan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, canlı yayında son dakika haberlerinin kaldırılmasını söyledi.

SON DAKİKALARI KALDIRIN
Yiğit Bulut kaçırılan gemiyle ilgili 'Son dakika haberlerini kaldırın' talimatı verdi. Bu tür haberlerin terör örgütlerinin sıkça kullandığı propaganda eylemi olduğunu söyledi. Bu nedenle son dakikaların çok dikkatli ve süzgeçten geçirilerek verilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Bulut, kaçırılan gemiden gelen son dakika bilgileri 3 dakika arayla ekrana verileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler