DenizBank, Citi Türkiyenin bireyselini satın aldı

DenizBank, Citi Türkiye'nin bireyselini satın aldı

Türk bankacılığında dev satım...

DenizBank, Citi Türkiye’nin bireysel bankacılık bölümünü yasal onayların ardından devraldı. Bu kapsamda Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün 32 şubesi ve bin 400’e yakın çalışanı DenizBanklı oldu.
 
DenizBank’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bankanın 11 Nisan 2013 tarihinde kamuoyuna açıkladığı, Citi’nin Türkiye’deki bireysel bankacılık bölümünün satın alımına dair işlemi, 1 Temmuz 2013 tarihinde tamamladı. Bu kapsamda, Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün 600 binden fazla müşteri, 1.2 milyar TL kredi/alacak ve 1.6 milyar TL mevduat içeren portföyü, 1 Temmuz 2013 itibarıyla, çalışanları ve şubeleri dâhil olmak üzere DenizBank’a geçti. 
 
BİN 400 ÇALIŞAN DENİZBANKLI OLDU 
Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünden devrolan 32 şube ile birlikte DenizBank’ın toplam şube sayısı, iştirakler dâhil 685’e ulaşırken, bin 400’e yakın Citi Türkiye bireysel bankacılık çalışanının katılımı sonrasında DenizBank’ın toplam çalışan sayısı 14 bine yaklaşmış oldu. Citi, önümüzdeki dönemde Türkiye’de 500’den fazla çalışanı ile kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanmayı sürdürecek. Citi Türkiye bireysel bankacılık müşterileri, devir işlemi tamamlandıktan sonra, ihtiyaç duydukları finansal hizmetlerin tümüne DenizBank çatısı altında ulaşabilecekler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler