Deprem, töreye vız geldi

Deprem, 'töre'ye vız geldi

Van depreminden günler sonra ortaya bir de aile dramı çıktı.

Görücü usulüyle evlenen Sevda Kaya evinde başından vurularak öldürüldü. Sevda Kaya'nın ailesi olaydan erkek tarafını suçluyor.

'KOMŞUMUZ GÖRDÜ'

Sevda Kaya cinayetiyle ilgili olarak konuşan ağabeyi Vefa Kaya, cinayetin kız kardeşinin gelin olarak gittiği Yıldız ailesinin evinde işlendiğini söyledi. "Kız kardeşimi o evin içinde biri vurdu" diyen ağabey Kaya, cinayete Yıldız ailesinin bir komşusunun tanık olduğunu söyledi. Hatta kız kardeşinin o komşunun otomobiliyle hastaneye götürüldüğünü anlatan Vefa Kaya,"Bize resmi olarak hiç kimse bilgi vermedi. Adli Tıp raporu henüz düzenlenmediği için ölüm şeklini de bilemiyoruz. Depremzedeyiz, 14 kişi bir çadırda kalıyoruz ama ölen kız kardeşimin haklarını savunmak için arabamı satıp avukat tuttum. Adalet mekanizmasını göreve çağırıyorum" dedi.

BARUT İZİ ARAŞTIRILIYOR

Kaya ailesinin avukatı Tuncay Keserci, olaydan sonra koca Alim Yıldız ve ailesinden el-yüz svapları ve elbiselerinde barut atığı olup olmadığının tespiti için örneklerin alındığını, ancak henüz herhangi bir gözaltı yaşanmadığını söyleyerek, "Savcılık cinayeti intihar diyerek kapatma eğiliminde. Sevda Kaya'nın zorla evlendirildiğine dair bilgiler bana ulaştı. Aralarında sürekli bir geçimsizlik olduğunu öğrendim. Soruşturmanın başlatılması için gerekli raporları bekliyoruz" dedi. (Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler