Derbi Galatasarayın

Derbi Galatasaray'ın

Beko Basketbol Ligi'ndeki dev derbide kazanan Galatasaray Liv Hospital oldu.

Beko Basketbol Ligi'ndeki dev derbide Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi'de 72-62 Fenerbahçe Ülker'i mağlup etti.
 
Maça taraftarının desteğiyle etkili başlayan Galatasaray Liv Hospital, dış atışlardan Macvan ve Cenk, pota altından da Arroyo'nun bulduğu basketlerle, 3. dakikada 8-2 öne geçti. Hücumdaki etkili oyununu sürdüren ev sahibi takım, 4. dakikadan itibaren savunmada yaklaşık 5 dakika sayı şansı tanımadığı rakibi karşısında, Cenk'in 9. dakikadaki 3 sayılık basketiyle 13 sayılık (19-6) farkı yakaladı. Üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 23-12 önde tamamladı.
 
İKİNCİ ÇEYREK
Maça başladığı ilk 5'te birinci periyotta hiç değişiklik yapmayan başantrenör Ergin Ataman, ikinci çeyrekte de takımını aynı 5'le sahaya sürdü. İlk dakikalarda, birinci periyottaki etkili oyunundan uzak görünen Galatasaray Liv Hospital karşısında Bjelica ve McCalebb ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, 10-2'lik bir seri yakaladı. Sarı-lacivertliler, Bjelica'nın 13. dakikadaki 3 sayılık basketiyle farkı 3'e kadar (25-22) indirdi. Mücadelede dengeyi kuran Fenerbahçe Ülker, 16. dakikanın içinde, farkı 2 sayıya (29-27) düşürdü. Mensah-Bonsu ve Ender'le art arda isabetli şutlar atan ev sahibi takım, 19. dakikada 33-27 öne geçtiği karşılaşmanın ilk yarısını da 35-31'lik üstün tamamladı.
 
Maçın ilk yarısında, sarı-kırmızılılar, 11'de 5 üç sayılık basketle mücadele ederken, sarı-lacivertliler ise 13'de 3 isabet sağladı. Galatasaray Liv Hospital, ilk yarıda 17'si savunma olmak üzere 20 ribaund alırken, Fenerbahçe ise 11'i savunma, toplamda ise 15 ribaund topladı.
 
ÜÇÜNCÜ ÇEYREK
Üçüncü periyot ev sahibi takımda Ender Arslan, konuk ekipte ise Kleiza'nın karşılıklı basketleriyle başlarken, 25. dakika 40-36 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğüyle geçildi. Ender Arslan'la skor üretmeye devam eden sarı-kırmızılılar, 27. dakikada farkı 9 sayıya (46-37) yükseltti. Ender'in skorer performansıyla 28. dakikada rakibine 51-39'luk üstünlük kuran Galatasaray Liv Hospital, final periyoduna da 53-40 önde girdi.
 
SON ÇEYREK
Galatasaray Liv Hospital, Mensah-Bonsu'nun 32. dakikada serbest atıştan bulduğu 2 sayı ile farkı 15 sayıya (55-40) taşıdı. Kenan, Bjelica ve Kleiza ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, farkı kapatmaya çalışsa da 35. dakika, 59-51 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmanın 37. dakikasında Bogdanovic'in elinden 6 sayı bulan sarı-lacivertliler, skoru 63-57'ye getirdi. Kalan sürede skor üstünlüğünü elinde tutan sarı-kırmızılı ekip, mücadeleyi 10 sayı farkla 72-62 kazandı.
 
Bu sonuçla Galatasaray Liv Hospital, 9. hafta sonunda 6. galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe Ülker ise 3. mağlubiyetini yaşadı.Maçın ilk periyodu 23-12 Galatasaray lehine kapanırken ilk yarı Galatasaray'ın 35-31 üstünlüğü ile sona erdi.
 
Karşılaşmanın 3'üncü çeyreği sarı kırmızılılar lehine 52-40 tamamlanırken, karşılaşma Galatasaray'ın 72-62 üstünlüğü ile tamamlandı.
 
ATAMAN: EZE EZE YENDİK
Maç sonu Galatasaray'da koç Ergin Ataman yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu: "Bu sefer maça hazırlanacak zamanımız oldu ve iyi hazırlandık. Maçın tamamında çok iyi savunma yaptık. Fenerbahçe'nin silahlarını biliyorduk ve hucümlarda çok akıllı oynadık.
 
Fenerbahçe'nin zayıf taraflarını da biliyorduk. Uzunlar pota altında büyük hakimiyet kurdu. Bizim açımızdan çok iyi bir maçtı. Önemli bir galibiyetti. Herkesin olduğu gibi Galatasaray, her koşulda şampiyonluk yarışının içinde olacaktır. Çok zor iki maç kazandık. Dört günün yorgunluğu var. Avrupa'nın en formda ekiplerinden biri olan Fenerbahçe Ülker'i ezerek yendik. Artık bu maçı unutacağız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler