Derya Sazak Milliyeti terketti!

Derya Sazak Milliyet'i terketti!

Milliyet'in Yayın Yönetmeni Derya Sazak, dün gece gazeteyi terk etti. Erdoğan Demirören odasına çağırıp ne söyledi?

Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde BDP'li vekillere söylediği sözleri yayınlayarak gündeme damgasını vuran Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, patron tarafından uyarılınca gazeteyi terk etti. Demirören'inDerya Sazak'tan Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine, Hasan Cemal ile Can Dündar'ı işten çıkarmasını istediği de öğrenildi.

"İmralı Tutanağı''başlıklı haberiyle gündemi değiştiren ve AKP iktidarının şimşeklerini üstüne çeken Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, gazetenin patronu Erdoğan Demirören tarafından uyarılınca odasını boşalttı. 
 
Sazak'ın odasını boşaltmasına giden süreç şöyle gelişti:
 
Gazetenin sahibi Erdoğan Demirören, dün akşam saatlerinde Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ı odasına çağırdı. Demirören, gazetenin yayın çizgisinden memnun olmadıklarını belirterek, "Biz böyle bir gazete istemiyoruz. Seni buraya bu tür haberler yapman için getirmedik'' dedi. Sazak ise haberin arkasında durdu ve "Bu tutanak dünyanın her yerinde haberdir'' dedi. Görüşme sırasında, Demirören'in "Başbakan Can Dündar ile Hasan Cemal'i istemiyor, yazılarına son ver'' dediği de kaydedildi. Sazak, bu isteği gerçekleştiremeyeceğini belirtti. 
 
Yaklaşık beş dakika süren görüşmenin ardından, Sazak kendi odasına geçti ve kitapları ile dosyalarını yanında götürdü. Sazak, dün gece Milliyetve Vatan'ın düzenlediği kokteyle de katılmadı. Kokteylde Erdoğan Demirören'in olmaması da dikkat çekti. 
 
Öte yandan, haber yayına hazırlandığı sırada, Milliyet Gazetesi'nin Yazı İşleri toplantısı başlamıştı. Sazak, bu toplantıya da girmedi. Toplantıyı Tahir Özyurtseven'in yönettiği öğrenildi. 
 
Medyada gözler, bu haberden sonra Milliyet'e çevrilecek! Bakalım Derya Sazak geri dönecek mi? Milliyet krizi aşabilecek mi? (gerçekgundem)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler