Develi Kebap'ta asitli saldırıda şüpheli tutuklandı

Develi Kebap'ta asitli saldırıda şüpheli tutuklandı

Ataşehir'deki Develi restoranda gerçekleşen asitli saldırı olayının faili olarak yakalanan Cihan Araçman çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Polise verdiği ifadede yemeği kendisinin organize ettiğini söyleyen Cihan Araçman, 3.5 yaşındaki Y.K.'ya kendi çocuğundan daha fazla ilgi gösterildiği için çocuğu kıskandığını belirterek, boya sandığı maddeyle çocuğu şaka yollu korkutmak istediğini, istemeden zarar verdiğini söyledi.

3,5 yaşındaki Y.K.'ye Ataşehirdeki ünlü bir restoranda asitli saldırı düzenleyen saldırgan Cihan Araçman çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ataşehir'de, bir restoranın oyun alanına girerek 3  yaşındaki çocuğun yüzüne kimyasal madde döktüğü öne sürülen şüpheli, çıkarıldığı  mahkemece tutuklandı. Anadolu Adalet Sarayında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı  Bülent Canoğlu'na ifade veren şüpheli Cihan Aracman tutuklanması istemiyle mahkemeye  sevkedildi. Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Cihan Araçman'ın tutuklanmasına karar  verdi. 

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ, KENDİ BÖYLE SAVUNDU:
Ataşehir'deki ünlü Develi restoranda geçen cumartesi günü 3 yaşındaki çocuğun üzerine oyun alanında asitli madde attığı gerekçesiyle gözaltına alınan Cihan Araçman çıkarıldığı mahkemece "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

"AMACIM ŞAKA YOLLU KORKUTMAKTI"
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Cihan Araçman savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 34 yaşında yüksek lisans mezunu olan Cihan Aracman'ın Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesinde 3 yaşındaki Y.K.'nin ailesini 14 yıldır tanıdığını belirterek, "6 yıldır evliyim. Yemeği eşimle organize ettim. Ailecek yemeğe gittik, çocuklar oyun yerine geçti. Bir kaç kez çocukların olduğu bölüme gittim. Eşimle beraber oğlumuzun üzerini değiştirdik. Son zamanlarda aile bireylerinin Y.K.'ya benim çocuğumdan daha fazla ilgi gösterdiklerini hissettim. Bu nedenle yemeğe giderken evin bodrum katında boyaların olduğu yerden üzerinde boya yazılı olan diş macunu tüpü şeklindeki bir boyayı alıp cebime koydum. Amacım, boya olduğunu düşündüğüm bu maddeyi Y.K'ya sıkıp şaka yollu onu korkutmaktı" dediği öğrenildi.

"HASTANEYE BEN GÖTÜRMEK İSTEDİM"
Oyun alanında küçük Y.K.'yi gördüğünü söylediği öğrenilen Cihan Araçman'ın ifadesinde, "Benim oğlum ile arasında 2-3 metre mesafe vardı. Yanımda getirdiğim diş macunu şeklindeki boyayı 3 metre mesafeden Y.K.'nın üzerine doğru sıktım. Kahverengi bir boyaydı. Ağlayıp ağlamadığına bakmadım. Hemen yemek yediğimiz yere geçtim. Bir süre sonra bağrış çağırış oldu. Çocukların olduğu yere Y.K'nın annesi gitti. Lavaboya gittiler sonra da annesi 'Alerji yaptı galiba, biz hastaneye gidiyoruz' dedi. Yardım amaçlı montumu almak için kasaya gittim, arabayla ben götürmek istedim. Geldiğimde gitmişlerdi" şeklinde konuştuğu belirtildi.

"ZARAR VERİCİ BİR ŞEY OLDUĞUNU BİLSEYDİM..."
Daha sonra kendisinin de hastaneye gittiğini söylediği belirttiği kaydedilen Cihan Araçman'ın, "Ben o anda Y.K.'ya sıktığım maddenin boya değil kötü bir şey olduğunu anladım ve çok korktum. Korktuğum için cebimdeki malzemeyi E-5'te attım. Kartal'a hastaneye gittim. Durumunun kötü olduğunu gördüm. Kimseye bir şey diyemedim. Herkesi çok seviyordum. Böyle bir şeye sebebiyet verdiğimi anlatamazdım. Aynı gece eşim Y.K'nin elbiselerini bana verip 'Bunlar delildir. Gerekirse restoranla ilgili şikayetçi oluruz' gibisinden cümle kurarak kıyafetleri verdi. Oğlum olay nedeniyle çok korktuğu için hep beraber olmak amacıyla babamların yanına gittik. Olay nedeniyle çok üzgünüm. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. Y.K.'nın her türlü masrafını karşılamaya hazırım. Bu benim değil tüm ailemizin başına gelen bir kazadır. Pişmanım. Zarar verici bir şey olduğunu bilseydim böyle bir şey yapmazdım" diye konuştuğu öğrenildi.

Öte yandan Cihan Aracman'ın olayı gözyaşları içinde anlattığı belirtildi.

TUTUKLANDI...
Mahkeme hakimi, şüpheli Cihan Araçman'ın nitelikli yaralama suçunu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin olması ve olayın vahametini göz önüne alarak "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler