Devler Ligi'nde finalin adı: Real Madrid - Atletico Madrid

Devler Ligi'nde finalin adı: Real Madrid - Atletico Madrid

Real Madrid ilk maçta 0-0 berabere kaldığı Manchester City'i sahasında 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid'in rakibi oldu.

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasında Real Madrid ile Manchester City final bileti için kozlarını paylaştı. 0-0’ın rövaşında Santiago Bernabeu’da oynanan mücadeleyi İspanyol temsilcisi 1-0 kazanarak Atletico Madrid ile kupa için karşılaşma fırsatını elde etti.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ
İlk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ronaldo’nun 90 dakika sahada kaldığı maçta gol Bale’in katkısıyla geldi. Galli yıldız, Jese’nin pasıyla ceza sahasında savunmanın arkasına çok iyi sarkarak şutunu çekti. Çizgiye yakın mesafeden çektiği sert şut, Fernando’nun da bacağına çarparak ağlarla buluştu. UEFA bu golü Manchester City’li futbolcunun kendi kalesine attığı şeklinde yorumladı.

Geride kalan dakikalarda maç boyunca topa sahip olan ve farkı arttırmak isteyen Real Madrid oldu. Manchester City 90. dakikaya kadar sadece 1 isabetli şut çekebildiği maçta final için aradığı golü bulamadı.

Son dakikalarda heyecan artsa da skor değişmedi. Real Madrid kalecisi Navas’ın kısa süreli sakatlığı İspanyol ekibinde tedirginliğe neden oldu ancak Kosta Rikalı file bekçisi oyuna devam etti.

Atletico Madrid ile Real Madrid, 2013-2014 sezonunun ardından bir kez daha Şampiyonlar Ligi finalinde, 28 Mayıs Cumartesi günü Milano’da karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler