Devlet adına özür dilerim

"Devlet adına özür dilerim"

Dersimle ilgili belgeler açıklayacağım diyen Erdoğan bugün beklenen açıklamasını yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş İl Başkanları toplantısının büyük bölümünü Dersim olaylarına ayırdı.

Başbakan Erdoğan Dersim’e yapılan operasyonların "bir isyanın bastırılması" olarak zihinlerde ve vicdanlarda meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirterek, "Bunu iddia edenlere karşı söyleyecek çok söz var... Ama, ilk Mecliste Dersim Mebusu olarak, bizzat Atatürk tarafından davet edilen Diyap Ağa’dan hiç kimse bahsetmiyor. Dersim operasyonları sonucunda tutuklanan ve asılan Seyit Rıza’nın, 1915 olayları sırasında işgalci ordulara karşı savaştığından, dönemin valisi tarafından da ’din ve namusuyla bize hizmet etti’ diyerek şereflendirildiğinden kimse bahsetmiyor" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dersim olaylarıyla ilgili bazı belgeleri açıkladı. Erdoğan, "Dersim’de, adım adım çerçevesi çizilmiş, bahaneleri hazırlanmış bir operasyon var" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben "Sen beni gelip Ermeni Diasporası ile aynı yere oturtmaya kalkıyorsun. Sana yazıklar olsun... Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı, Ermeni Diasporası ile aynı yere oturtacak olanın alnını karışlarım. Haddini bileceksin" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dersim’e yapılan müdahalenin bilançosunu içeren 8 Ağustos 1939 tarihli belgeyi gösterdi.

"DEVLET ADINA ÖZÜR DİLERİM"

Belge 2'yi göstereceğim şimdi; 1939 tarhili bir belge. Jandarma Genel Komutanlığı belgesi, kesin sonucun alınmasına kadar operasyonların devam edeceğini söylüyor. Ekinde de bir cetvel var. Ölü, yaralıların listesi. 13 bin 806 kişinin öldürüldüğü yazıyor. Altındaki imza Faruk Öztrak. İçişleri Bakanı.

Nereye kaçıyorsun Kılıçdaroğlu? Ben mi özür dileyeceğim sen mi? Ben devlet adına özür dilemek gerekiyorsa özür dilerim.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dersim, yakın tarihimizdeki en acı, en trajik olaylardan biridir. Dersim, aydınlatılmayı, cesaretle sorgulanmayı bekleyen bir faciadır. Dersim, CHP hükümetlerinin onlarca, yüzlerce faciasından en acısıdır, en kanlısıdır... Dersim facia karşısında özür dileyecek olan, bu faciayla yüzleşecek olan, AK Parti değil, AK Parti Hükümeti değil, bizzat bu facianın, bu kanlı eserin sahibi olan CHP’dir, CHP’nin Tunceli milletvekilleridir, CHP’nin Tunceli kökenli Genel Başkanıdır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler