Devlet Bahçeli: AKP 18 vekil transfer edebilir

Devlet Bahçeli: AKP 18 vekil transfer edebilir

MHP lideri Bahçeli MYK üyeleri ve yeni vekillerle yaptığı toplantıda, MHP’nin koalisyon şartlarına uyacak HDP dışındaki partilere görüşme kapısının açık olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon için MHP’nin şartlarını ortaya koyduklarını ve HDP dışındaki partilere kapıyı kapatmadıklarını belirtti. Bahçeli, MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleriyle Anadolu Hotel’de dün 2,5 saat süren toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, seçim sonuçlarına ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Bahçeli, “Zor bir seçim süreci yaşandı ve iktidar partisi devlet imkanlarını kullandı. Buna rağmen MHP seçimden oyunu artırarak çıktı. 75 ilde oyumuz arttı. Bunun için hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

'KAPIMIZI KAPATMADIK' 
MHP’nin koalisyona kapısını kapatmadıklarını, toplumda kasıtlı olarak böyle bir algı oluşturulmak istendiğini dile getiren Bahçeli, “MHP olarak koalisyon için şartlarımız bellidir. Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlar içine çekilmesini, çözüm süreci denilen ihanet sürecine son verilmesini, 17-25 Aralık soruşturmaları ile başlayan sürecin tamamlanarak yolsuzlukların üstüne gidilmesini ve anayasada devletin temel niteliklerinin değişmemesini istiyoruz. Bu şartları kabul eden herkesle görüşmeye hazırız ve kapımız açık, bekliyoruz” diye konuştu. Ocak 2009’da başlatılan çözüm sürecine ve oluşturulan akil adamlar heyetlerine vurgu yapan Bahçeli, “Çözüm süreci denilen sürecin başlangıcında Polis Akademisi’nde 12 gazeteci ve sonrasında 83 akil adam vardı. Bu kişiler şimdi nerede? Bir AKP-HDP koalisyonu kurulması için neden çalışmıyorlar? Neden AKP-MHP koalisyonundan söz ediliyor da AKP-HDP koalisyonundan bahsedilmiyor? Akil adamlar bu süreçte devreye girmeli ve süreç ortaklığı bulunan bu iki partiyi ikna etmeli ki sürecin de ne olduğu görülsün” ifadelerini kullandı.

PKK’nın ve siyasal uzantısı olan HDP’nin “Bağımsız Kürdistan” hedefinden vazgeçmediğini savunan Bahçeli, “1978’de Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde PKK terör örgütü kurulurken, ‘Bağımsız Büyük Kürdistan’ hedefi ortaya konulmuştu. Bu hedef bitmedi. Bunun görülmesi için süreçte birleşen partiler bir araya gelmeli. Olmazsa MHP denenmeli” dedi.
 
GÖRÜŞME TALEBİ
Koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamaması halinde erken seçimin kaçınılmaz hale geleceğini ve erken seçimden korkulmaması gerektiğini belirten Bahçeli, “15 Kasım ve sonrasında seçimi bekleyebiliriz. Bunun için de hazırlıklı olmamız gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

258 milletvekilini sahip olan AK Parti’nin 18 milletvekilini transfer ederek tek başına iktidar olmayı deneyebileceğine dikkat çeken Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal görüşmesini “Teamülde olmayan bir şey. Cumhurbaşkanı bu görüşmelerle koalisyon arayışı içinde kendisini ortaya koyuyor” diye eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler