Devlet Bahçeli hakkında fezleke

Devlet Bahçeli hakkında fezleke

TBMM'ye gelen fezlekenin gerekçesinde, 'öl de ölelim, vur de vuralım' sloganlarına karşılık, 'Merak etmeyin, onun da zamanı gelecektir' demesi var.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Bursa mitinginde kalabalığın "öl de ölelim, vur de vuralım" sloganlarına karşılık, "Merak etmeyin, onun da zamanı gelecektir" demesi, hakkında bir fezlekeye konu oldu.

TBMM'ye gelen fezlekede, Taha Tanrıverdi adlı kişi tarafından yapılan şikayette, Bahçeli'ye "suç işlemeye tahrik" suçu isnat ediliyor.

Fezlekede, Devlet Bahçeli'nin 23 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilen Bursa Mitingi'nde, kalabalık tarafından "öl de ölelim, vur de vuralım..." şeklindeki sloganlarının arka arkaya atılması üzerine, "Merak etmeyin, onun da zamanı gelecektir..." ifadesi ile karşıladığı, sesli ve görüntülü kayıtla sabit olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

 

"Türk Ceza Kanunu'nun 214. maddesi "Suç işlemeye tahrik" başlığı altında, suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır şeklinde düzenlenen aynı maddenin birinci fıkrası, 'suç işlemeye tahrik eylemini, açıkça ifade özgürlüğünün kapsamı dışına çıkarmış, ifade özgürlüğünün suç işleme veya işletme aracı olarak kullanılması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesinde belirtilen ilkelere uygun biçimde yasaklanmıştır.

Maddenin üçüncü fıkrasında yer alan, 'tahrik konusu suçların işlenmesi halinde tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılır' hükmü karşısında, suç işlemeye tahrikin, tehlike suçu niteliğinde olduğunu tespit etmiştir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler