Devlet Bahçeliden Erdoğana idam tepkisi

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a idam tepkisi

MHP lideri Devlet Bahçeli de idam tartışmalarına girdi ve Başbakan Erdoğan'ı topa tuttu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın idam çıkışı sonrası siyasi gündem iyice ısındı. MHP cephesinden en kapsamlı açıklama Devlet Bahçeli'nin bugünkü MHP parti grubu konuşmasında geldi. Hükümetin imzaladığı 6 numaralı protokolü hatırlatan MHP lideri, hükümeti sinsi planlar yapmakla suçladı.

AK Parti'nin 11 yıl sonra MHP ile aynı seviyeye geldiğini ileri süren MHP lideri Bahçeli, "Biz hala 11 yıl önceki noktadayız ve idam konusunda samimiysen hodri meydan diyorum" şeklinde konuştu.
 
Devlet Bahçeli şunları söyledi:
 
"ŞİMDİ İDAM İSTEMEK YÜZSÜZLÜK"
"7 Haziran 2002 günün Çankaya'da yapılan toplantıda Recep Tayyip Erdoğan'ın idam cezasının kaldırılması konusundaki memnuniyeti ortadaydı. Daha sonra AK Parti'nin imzaladığı protokol sonrası tüm suçlarda idam cezası ortadan kaldırılması için adım atıldı. Şimdi idam istemek yüzsüzlük değilse yeni bir sinsiliğin planıdır. 
 
"HODRİ MEYDAN"
11. yılına giren AKP hükümeti MHP'nin tam 11 yıl gerisinde gelmektedir. Başbakan Erdoğan bu kadar yıl sonra bizimle aynı yere gelmesi siyasi iflas göstergesidir. Hükümetin altına imza koyduğu 6 numaralı protokolle hangi amaca yönelik yığınak yapmaktadır. Madem işi buraya kadar getirdi idam cezasının tekrar gelmesi için her türlü desteği vermeye hazırız ve biz diyoruz ki hodri meydan."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler