Devletin jetiyle 'evlere servis'

Devletin jetiyle 'evlere servis'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için yapılan bin odalı saray ile başlayan kamudaki “saltanat tartışmalarının” ardı arkası kesilmiyor.

Bakan ve milletvekillerinin ardından, bürokratların da “tasarruf genelgelerine” rağmen “Lale Devri” andıran, saltanat uygulamalarına imza attıkları ortaya çıktı. Bürokratların saltanat uygulamalarına en çarpıcı örneği ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, geçtiğimiz ay yaptığı Kars ziyaretinde DHMİ’nin acil durumlar için kullandığı iş “jeti”, bürokratlara tahsis edildi. Jet, bakanlıktan gelen talimat üzerine, Kars-İstanbul, Kars-Ankara arasında adeta “dolmuş” gibi çalıştı. Ankara’yı karıştıran jet servis hizmetinin hikâyesi şöyle:

“UÇAĞI HAZIRLAYIN”
Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında, krize yol açan bürokratlar devletin jeti ile hizmet verme işlemi, Kasım ayı sonunda Kars’ta yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi açılışlarda bulunmak üzere, bazı bakan ve milletvekilleri ile birlikte Kars’a adeta çıkarma yaptı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da törenlere Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) envanterinde bulunan iş jeti ile katıldı. Yaklaşık 7-8 kişilik jete bazı milletvekilleri de davet edildi. Bir anlamda, AKP’li bazı vekillere de “jest” yapılmış oldu. Bürokratlar ise tarifeli uçaklarla Kars’a gittiler.

KRİZ DÖNÜŞTE ÇIKTI
Kars’a gidişte bir problem yaşanmadı. Ancak, Kars dönüşünde Bakan Elvan, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Ankara’ya döndü. Bürokratlara ise “siz DHMİ’nin jeti ile dönün” talimatı verdi. Bazı milletvekili ile bir grup bürokratı alan jet, İstanbul’a hareket etti. Kriz jetin hareketinin ardından çıktı. Elvan’ın yakın çalışma arkadaşları uçağa binemedi. Jete binen bürokratların da Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldrırım’ın ekibinden olduğunu gören, danışmanlar, “Binali’nin ekibinin” kendilerine darbe yaptığını öne sürdü. Ve Kars, İstanbul, Ankara arasında adeta jet krizi için telefon trafiği yaşandı. Krizi bakanlık üst düzey bürokratlarından H.Y. çözdü. H.Y., jeti, yolcuları İstanbul’a bıraktıktan sonra Kars’a gönderdi. Ve Kars’ta kalan bürokratlar da alınarak Ankara’ya getirildi. Yani devletin acil durumlar için aldığı jet, o gece iki üç sefer yaparak Kars’taki tüm bürokratları Ankara ve İstanbul’a taşımış oldu.

DEVLETİN ZİRVESİNDE
Kars’ta yaşanan jet krizi Ankara’da farklı bir krize de yol açtı. Kriz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağ kolu olarak bilinen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sağ kolu olan Lütfi Elvan’ı da karşı karşıya getirdi. Hatta, geçtiğimiz günlerde Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yaşanan görevden alma operasyonunun da jet krizinin bir parçası olduğu öne sürüldü. Köşk ile Başbakanlık, yine Binali Yıldırım’ın açıklamaları üzerine, “Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na” başkanlık etmesi konusunda da karşı karşıya gelmişlerdi. Dolaysıyla krizin önümüzdeki günlerde devam edeceği tahmin ediliyor. (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler