Devrez'de 'tırıvırı ve serpme' ile balık avı - İZLE

Devrez'de 'tırıvırı ve serpme' ile balık avı - İZLE

Devrez çayında tırıvırı ve serpme ile balık avı görüntülere yansıdı. İşte o görüntüler...

Çankırı'nın tarım havzası içerisinde önemli bir akarsu olan Devrez Çayı'nda yasak olmasına karşın 'tırıvırı' ve 'serpme' ile balık avı hız kesmeden devam ediyor.

İşin ilginci, yasak olmasına karşın Devrez Çayında gerçekleştirilen tırıvırı ve serpme ile avlanma görüntüleri sosyal medyada cesaretle paylaşılmaya kadar da gidebiliyor.

TIRIVIRI, DOĞA'YI KATLEDEN ÖNEMLİ BİR SUÇ ALETİ
Tırıvırı ile ilgili olarak ÇANOBDER Başkanı İsmail Yılmaz, Sözcü18'e yaptığı açıklamada, tırıvırının tam bir doğa katili olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İnce misinadan edilmiş olması nedeniyle su içerisindeki taş, kaya ve ağaç parçalarına takılınca kolayca kopabilmekte, kopan parçalar yıllarca suda kalıp, suda yaşayan yüzlerce canlıyı öldürerek doğal yaşama karşı büyük tehdit oluşturan tırıvırı tam bir doğa katili olup, aynı zamanda amatör balık avcılığı ruhunu da yok etmektedir. ÇANOBDER olarak bu tür gayri ahlaki, doğayı ve canlıları katleden avlanma araçlarını satan ve kullananların en yakın güvenlik birimlerine bildirmesini istiyoruz. Doğayı, çevreyi ve yaban hayatını korumak ve çocuklarımıza yaşanılabilir bir çevre bırakmak için lütfen tırıvırı kullanmayın ve bunu satanları da ihbar edin, diyoruz."

CEZASI NE KADAR MI?

"SU ÜRÜNLERİ KANUNU BÖLÜM – VIII
Ceza Hükümleri Cezalar:
Madde 36 – h) 23 üncü maddenin (a) bendi ile (b) bendinin birinci fıkrasına göre çıkarılan yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenlere, beş yüz lira idarî para cezası verilir, istihsal olunan su ürünleri zapt ve mahkemece müsadere edilir." Maliye Bakanlığınca düzenlenen yeniden değerlendirme oranları ile 500.- TL olan bu miktar 2013 yılı için 923.- TL olarak uygulanmakta iken (3,93 yeniden değerlendirme oranı sonrasında) 2014 yılı için 959.- TL olarak uygulanması gerekmektedir

SERPME VE TIRIVIRI İLE BALIK AVI GÖRÜNTÜLERİ

3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI
DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/66) 
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yöntem ve Sınırlamalar

İçsularda amatör avcılık
MADDE 13 – (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler