Didem Tuncay sağ gözünü kaybetti

Didem Tuncay sağ gözünü kaybetti

Ankara'da meydana gelen patlamada gözünü kaybeden gazeteci Didem Tuncay'ın doktoru açıklama yaptı.

Geçtiğimiz gün Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nde meydana gelen patlamada yaralanan gazeteci Didem Tuncay sağ gözünü kaybetti. İş başvurusu için orada olan Didem Tuncay'ın sağ kulak zarında da zedelenme var. Tuncay'ın gözünü kurtarmak için uğraşan Ankara Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, gazeteci Didem Tuncay'ın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

SAĞ GÖZÜN ÖN TARAFINDAN GİRİP ARKADAN ÇIKTI
"Hem karın bölgesine hem de göz bölgesine bir operasyon yapmıştık. Hafta sonu yoğun bakım sürecinde bir iyileşme gözlemledik. Ağzından beslenmeye başladı ve ayağa kalkıp yürüdü. Bugün itibariyle yoğun bakımdan çıkardık. Normal odada tedavisine devam ediliyor. Hafta sonu hastanemizin göz bölümünün 6 doktoru ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden iki profesörle birlikte gözle ilgili bir değerlendirme yapıldı. 7 milimetre çapında bir şarapnel parçasının sağ gözün ön tarafından girip arka tarafından çıktığı saptandı. Görme fonksiyonlarında kalıcı hasar tespit edildi. Bundan sonra yapılacak ameliyatlar sağ gözün şekil bütünlüğünü sağlamaya yönelik olacak.
 
"SAĞ KULAK ZARINDA DA ZEDELENME VAR"
Tuncay'ın sağ kulak zarında da zedelenme tespit edildi. Bundan sonraki tedavi her iki kulağının da tam olarak iyileşmesi yönünde olacak."
 
Psikolojisinin geldiği günkü durumuna göre daha iyi olduğunu, olayı da hatırladığını belirten Zengin, Tuncay'ın her şeyin yolunda gittiği taktirde, önümüzdeki hafta taburcu olabileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler