Digitürk'ün yeni sahibi belli oldu

Digitürk'ün yeni sahibi belli oldu

Uzun zamandır TMSF’nin elinde bulunan Digiturk, Al-Jazeera’nın da sahibi olan Katarlı Bein Media Group’un oldu.

Star gazetesinin haberine göre, 2013 yılında TMSF’ye geçen Digiturk’ün satışında sona gelindi. Edinilen bilgiye göre ocak ayında görüşmelerin durduğu iddia edilen Katarlı Bein Media Group ile el sıkışıldı.

Önümüzdeki günlerde de imzaların atılacağı belirtildi. Satışın şirketin toplam değerinin 1-1.2 milyar dolar arasında bir rakam üzerinden yapıldığı kaydedildi. Digiturk’ün yüzde 53’ü ABD’li Providence fonu, yüzde 47’si ise eski sahibi Mehmet Emin Karamehmet adına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kontrolünde. ABD’li şirketin satış görüşmelerini tamamladığı belirtilirken, onay mevkii olan TMSF’de imzaların atılacağı kaydediliyor. Anlaşmanın Digiturk hisselerinin tamamı konusunda yapıldığı belirtildi.

3.3 MİLYON ABONESİ VAR 
Katar merkezli medya grubu Al-Jazeera bünyesindeki Bein Media Group, Bein Sports kanalı ile Avrupa, Asya ve ABD’de faaliyet gösteriyor. Digiturk’ün abone sayısı, 3.3 milyon düzeyinde bulunuyor. BTK verilerine göre Türkiye’deki uydu platform hizmetlerinin toplam yıllık gelirinin büyük payını Digiturk alıyor. Şirket, TMSF’ye geçtikten sonra, Doğan Yayın Holding Digiturk’ün yüzde 53’üne 742 milyon dolarlık bağlayıcı olmayan bir teklif vermişti. Digiturk, 2016-2017 sezon sonuna kadar Türkiye futbol liginin yayın haklarını elinde bulunduruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler