DİKKAT!

DİKKAT!

Türk Tabipleri Birliği yarın acil sağlık hizmetleri dışında hizmet vermeyeceklerini açıkladı.

 

Türk Tabipler Birliği dün yaşanan saldırı olayının ardından tüm Türkiye'de 19 Nisan Perşembe günü iş bırakma eylemine gideceğini bildirdi.
 
İstanbul Tabip Odası da internet sayfasını karartarak yaptığı yazılı açıklamayla olayı kınadı ve yarın İstanbul Tıp Fakültesi'nde saat 11:30'da toplanarak Beyazıt'a kadar olayı protesto amaçlı yürüyeceklerini açıkladı.
 
İstanbul Tabip Odası yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;
 
"Bizler bu cinayeti gördük. Herkes gördü. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Denizli'de, Batman'da, Bursa'da gördük. Ülkemizin hemen her ilinde, her sağlık kuruluşunda hemen her gün gördük. Burada hizmet sunduğumuz kendi hastanemizde her gün yaşadık, her gün yaşıyoruz. Sadece bu ülkeyi yönetenler görmedi ve duymadı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile hekimi hedef gösteren Sağlık Bakanı duymadı. Bu ülkenin Başbakanı görmedi. Sağlık üzerinden alınan oyların, poğülist politikaların günlük kazanımları üzerinden hekimlerin canları ile oynandı. Dr. Ersin Arslan'ın değerli anısına, hekimlik mesleğinin ve sağlık hizmetinin onuruna duyduğumuz saygı gereği sessiz kalmamızı, politikacıların riyakar, ikiyüzlü açıklamalarına kanmamızı kimse beklemesin. 19 Nisan Perşembe günü sabahtan itibaren Dr. Ersin Arslan'ı anma ve tepkimizi göstermek üzere acil sağlık hizmetleri dışında hizmet sunmuyoruz. Sağlık Bakanını istifaya davet ediyoruz!"  
 
4 BİN KİŞİ UĞURLADI
 
Doktor Ersin Arslan için çalıştığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde bir tören düzenlendi. Caneze daha sonra 'helallık' alınmak için babasının Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba evine, oradan da Bahaddin Nakıboğlu Camii'ne götürüldü. Doktor Ersin Arslan'ın buradaki cenaze törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Sağlık Müdürü Metin Karakök, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Coşkun ile yakınları ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Cenaze töreni sırasında Ersin Arslan'ın patoloji uzmanı eşi 4 aylık hamile olan Sibel Arslan fenalık geçirdi. Güçlükle teskin edilen Sibel Arslan ve yakınları tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Sibel Arslan karnındaki bebeğini kastederek, "Bizi bırakıp nereye gidiyorsun?" diye feryat etti. Doktor Arslan'ın cenazesi ardından Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler