Dikkat! Donacağız...

Dikkat! Donacağız...

Meteoroloji aralarında Çankırı'nın da bulunduğu bazı illeri uyardı...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Çankırı, Antalya'nın doğusu ile zamanla Malatya, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. 

Hava sıcaklığı yarın kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. 
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
 
Rüzgarın; Güney Ege Kıyıları, Batı Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI
 
Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyıları'nda kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Çankırı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin gece saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla bölgenin kuzey ve batısının çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Malatya, yarın  Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler