Dilekçe sahiplerine ceza!

'Dilekçe' sahiplerine ceza!

Yaşanan olaylar 'kaybolan dilekçe'nin başına daha ne hallerin geleceğinin ayak sesleri olsa gerek...

İlk kez 21 Kasım 2012 tarihinde bu sayfalardan yayınladığımız "Çankırı Valiliğinde kaybolan dilekçe ve..." başlıklı haberimizden bu yana yaşanan gelişmeleri sizlere aktaran Sözcü18 Haber Merkezi, elde ettiği yeni bilgilerle yeniden karşınızda.

Bilindiği gibi 5 Şubat 2013 tarihli son "Kayıp bahçe traktörü savcılıkta" haberimizle, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın talimatıyla görevlendirilen müfettişin hazırladığı rapor doğrultusunda konunun Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiğini okuyucularımızla paylaşmıştık.
 
 
DİLEKÇE SAHİBİ VE KARDEŞİ
5 YIL SÜREYLE DESTEKLEME PROGRAMINDAN
YARARLANDIRILMAMASINA!
 
Bu haberimizden 3 gün sonra yani 8 Şubat 2013 tarihinde toplanan Çankırı İl Tahkim Komisyonu "Skandal" bir karara imza attı.
 
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay başkanlığında toplanan İl Tahkim Komisyonu aldığı kararla 'kaybolan dilekçe' sahibi Yusuf Türkanoğlu ile kardeşi Sadık Yüceloğlu'nu "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliği'nin 25. maddesi uyarınca 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmaması" kararını aldı.
 
RAPORU HAZIRLAYAN GÖREVLİ
'ŞİKAYETÇİ' YUSUF TÜRKANOĞLU'NUN
ÇİFTÇİ BELGESİNİ YOK SAYABİLİYOR!
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın 15.01.2013 tarihli yazısıyla konuyla ilgili soruşturma izni vermesine neden olan karara ilişik 'rapor'da yer alan bu ifadelerin yer alması hayli düşündürücü.
 
Elinde Çiftçi Belgesi (ÇKS) olan üreticinin 'çiftçilik' yapıp yapmadığına karar veren rapor düzenleyici, varolan mevcut belgeyi 'yok' sayabiliyor! Böylesi bir rapora da Vali Vahdettin Özcan imza atabiliyor...
 
SONUÇ
 
Ön hazırlık soruşturması sonrasında ortaya çıkan rapor doğrultusunda toplanan İl Tahkim Komisyonu (üye olarak İl Tarım Müdürü de mevcut) da yaptığı ilk toplantıda 'Valilikte kaybolan dilekçe'nin sahibi Yusuf Türkanoğlu ve kardeşi Sadık Yüceloğlu'na '5 yıllık desteklemeden faydalanmama' cezasını yapıştırıyorlar...
 
SADIK YÜCELOĞLU: KARAR ELİME GELSİN...
 
Konuyla ilgili olarak kendisine telefonla ulaştığımız Sadık Yüceloğlu "Sözünü ettiğiniz karar henüz bana ulaşmadı. Benimle ilgili böylesi yanlış ve taraflı bir karar alınmış ise haklarımı yüce Türk adaletinde aramak yapacağım ilk iştir. Karar elime geçtikten sonra geniş bir şekilde görüşmemiz daha uygun olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler