Dinç: Bu işler çocuk oyuncağı değil

Dinç: Bu işler çocuk oyuncağı değil

MHP Adayı Hakkı Yalçın'a yanıt veren Belediye Başkanı İrfan Dinç 'Milleti kandırmaya yeltenme' dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, MHP Belediye Başkan Adayı Hakkı Yalçın’ın ’17 kuruşa aldığı suyu, 2 lira 55 kuruşa satıyor’ söylemlerine çok sert cevap verdi. Çevre illerin su fiyatları haricinde ‘atık su bedeli’ topladığını söyleyen Başkan Dinç, “Tarihi hizmetimizi gölgelemeye çalışıyorlar” dedi.

Dinç, düzenlediği basın toplantısında MHP Belediye Başkan Adayı Hakkı Yalçın’ın ’17 kuruşa aldığı suyu, 2 lira 55 kuruşa satıyor’ söylemlerini eleştirdi.

Seçimlerin yaklaşması ile siyasi atmosferin hızlandığını dile getiren Dinç, MHP’li Hakkı Yalçın’ın açıklamalarına göndermelerde bulunarak, “Seçimler geldi çattı. Seçimler çatınca, bazıları da sağa sola çatacak yer arıyorlar. Çatıyorsan, çatacağın yeri iyi bileceksin, gelişi güzel çatmayacaksın. Seçim çatabilir, ama sen çatmayacaksın” ifadelerini kullandı.

Güldürcek İçme Suyu projesinin tarihi bir hizmet olduğunu anlatan Başkan Dinç, “Şimdi kuraklık yaşıyoruz. Biz eğer bu suyu getirmemiş olsaydık, vatandaşlarımız şu an damacana suyu içiyor olacaktı. Bu su getirilmeseydi, evlerimizde 3 günde bir su akacaktı. Biz Çankırı’da damacana kullanım oranını %30′la indirdik” dedi.

Dinç, civar illerden su tarifelerini aldıklarını ve bu tarifelere göre belirlenen fiyatların mecliste oy birliği ile uygulamaya koyulduğunu açıkladı.

Bölgenin en pahalı suyunun MHP kadroları tarafından yönetilen Kastamonu’da tüketildiğini de ifade eden Başkan Dinç, “Su fiyatları Çorum’da 2 lira 48 kuruş, Karabük’te 1 lira 74 kuruş, Kırıkkale’de 2. 38 kuruş, Kastamonu’da 3. 10 kuruş ve Çankırı’da 2 lira 55 kuruştur. Bölgenin en pahalı suyu MHP kadroları tarafından yönetilen Kastamonu’da satılmaktadır. Ayrıca bazı illerde su bedelleri dışında vatandaşlardan atık su bedelleri alınmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hakkı Yalçın’ın açıklamalarının vatandaşların kafasını karıştırmaya yönelik olduğunu dile getiren Dinç, “Ey Hakkı Yalçın, ne konuşacağını bil, ona göre konuş. Milleti kandırmaya yeltenme. Böyle siyaset olmaz. Tarihi hizmetimizi gölgelemeye çalışma. Biz bir şehir yönetiyoruz. Bu işler çocuk oyuncağı değil” diye konuştu. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler