Dinçden 600 bin liralık iftar sofrası

Dinç'den 600 bin liralık 'iftar sofrası'

Çankırı Belediyesi'nin 74 bin 500 kişilik iftar sofrasının ederi 600 bin TL.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ramazan ayı süresince düzenlenecek iftar programları çerçevesinde 74 bin 500 Çankırı'lıyı iftar sofrasına oturtacaklarını açıkladı.
 
Ramazan ayı boyunca 38 farklı mekânda iftar sofraları kuracağını belirten Dinç, 74.500 Çankırılının bu sofralarda bulaşacağını söyledi. Dinç, Ramazan programı ile ilgili kapsamlı bilgi vererek; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Buğday Pazarı Medresesi’nde Tasavvuf Musikisi icra edileceğini, her akşam saat 21.00’den sonra Karatekin Parkı’nda geleneksel Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirileceğini, Ramazan ayına girmeden camilerin halılarının yıkandığını, kendi ihtiyaçlarını göremeyen engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için evde temizlik hizmeti ile berber hizmeti verildiğini ifade etti. 
 
Geçen yıl Ramazan ayında yaklaşık 50 bin Çankırılı ile mahalle iftarı yaptıklarını dile getiren Dinç, herkese açık yapılan iftarlarla ilgili bazı eleştirilere de cevap verdi. “Zengin ile fakiri, yaşlı ile genci, aynı sofrada bir araya getirerek aradaki uçurumları kaldırıyoruz. Manevi bir atmosferde bir araya getirdiğimiz vatandaşlarımızla “mahalleli olma” kültürünü yeniden ayağa kaldırıyoruz. Vatandaşlarımıza bir arada olabilme fırsatı veriyoruz.” diye konuştu. 
 
Ramazan ayında yapılan yardımlara da değinen Başkan Dinç, insanların sadece Ramazan ayında ihtiyaç sahibi olmadığını, bu yüzden ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları 12 ay boyunca yaptıklarını da söyledi.
 
Başkan Dinç, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplandırarak Ramazan’ı en güzel ve en iyi şekilde yaşayan illerin başında geldiklerini ifade etti.
 
1044.jpg
 
İFTAR PROGRAMININ MALİYETİ 600 BİN LİRA!
Konuyla ilgili olarak Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Başkan Dinç'in 74 bin 500 kişilik iftar sofrasının maliyetinin karşılanması için 600 bin TL bütçe ayrıldığı öğrenildi.
 
Belediye Başkanı Dinç'in bu organizasyon için 30 kişiyi de istihdam ettiği belirtilirken iftar sofraları ile ilgili olarak sokaktaki vatandaş da "Çankırı Belediyesi'nin kaynakları gözönüne alındığında belediyenin böylesi bir savurganlık yapması çok da anlamlı değil. Ancak Başkan, yaklaşan seçimler nedeniyle işi iyiden iyiye çığrından çıkarmaya başladı. Yeniden 'başkan adayı' olabilme uğruna kıt kaynakları heba etmede sınır tanımıyor. Çankırı'nın ana caddeleri savaş alanına dönmüş, trafik kilitlenmiş, yollarda gencecik canlar bir bir feda oluyor ancak Belediye Başkanı sokak iftarları ile vatandaşa aklınca gündem yaratmaya çalışıyor. Allah, Belediye kesesinden onbinleri değil, kendi kesesinden birilerini doyuranlardan eylesin" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler