Diren Ali Eskişehir seninle

'Diren Ali Eskişehir seninle'

Hastanede tedavi altında bulunan Ali İsmail Korkmaz'a arkadaşlarından destek...

Eskişehir'de Gezi Parkı eyleminde polisin sıktığı biber gazından kaçtığı ara sokakta sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğrayarak beyin kanaması geçiren Ali İsmail Korkmaz'ın tedavi gördüğü hastaneye yürüyen yaklaşık 300 kişi, vücutlarıyla 'Diren Ali' yazdılar
 
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de geçen 2 Haziran Pazar gecesi Gezi Parkı eylemine destek için AK Parti il binasına yürüyen yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu kalabalık arasında yer aldı. Polisin boyalı basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan Ali İsmail Korkmaz, iddialara göre burada sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğradı. Korkmaz’ı arkadaşları yaralı halde bulup ilk olarak Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki Mavi Hastane’ye götürdü. Korkmaz buradan yakındaki Yunus Emre Devlet Hastanesine sevk edildi.
 
Ali İsmail Korkmaz’ın burada tomografisi çekildi ve ’Bir şeyin yok’ denilerek müşahede altına alınmayıp evine gönderildi. Evine gidip uyuduktan sonra fenalaşan Korkmaz, götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Üniversiteli genç, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde 4 Haziranda beyin ameliyatına alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tutulan Ali İsmail Korkmaz, 3-4 gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Ali, yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuluyor.
 
eskisehir-direnaligeziseninle-resim-06.jpg
 
'DİREN ALİ'
Eskişehir’de bu akşam saatlerinde yaklaşık 300 kişi Atatürk Bulvarı Migros mağazası önünde toplandı. ’Diren Ali, Eskişehir seninle’ yazılı pankart açan kalabalık Ali’nin tedavi gördüğü ESOGÜ Hastanesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan kalabalık ESOGÜ Meşelik Kampüsü içerisindeki hastanenin önünden geçip aynı kampüste bulunan Cumhuriyet Anıtı önünde yürüyüşü tamamladı. Kalabalıktakiler oturarak vücutlarıyla ’Diren Ali’ yazdı. Buradaki etkinliğe üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap korkmaz ve avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz da izledi.
 
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ AÇILAMIYOR 
Avukat Gürkan Korkmaz, kardeşinin sağlık durumunda herhangi bir olumlu ya da olumsuz bir gelişmenin olmadığını söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Gürkan Korkmaz, bir otelin güvenlik kamerası görüntülerinin polisten 2 gün sonra cumhuriyet savlığına verildiğini, ancak bu görüntülerin hasar görmesi nedeniyle açılamadığını belirterek şöyle konuştu:
 
"Kardeşimin bilinci kapalı, solunumu makinaya bağlı. Ameliyat olduğundan beri olumlu ya da olumsuz değişiklik olmadı. Bekliyoruz. Bilincinin açılmasını, solunumunun açılmasını bekliyoruz. 4 Haziran 2013 tarihinde bir operasyon geçirdi, beyin ameliyatı oldu. Hala aynı durumda. Kanama yavaş yavaş olduğu için ilk etapta belirti vermemiş. Olaydan 20 saat sonra belirti vermiş. 20 saat sonra hastaneye yattı. Olaydan yaklaşık 36 saat sonra da operasyon oldu. Operasyonun geç olmasının olumsuz yönden bir etkisi var. Olay anında kardeşimin yanında kimse yok. Soruşturma devam ediyor.
Bir otelin güvenlik kamerasından alınan görüntü 2 gün sonra savcılığa gidiyor. Otel müdürünün beyanına göre sağlam şekilde, açılıp denenmiş o şekilde teslim edilmiş. Ama savcılığa geldiğinde, yaklaşık bir haftadır açmak için uğraşıyorlar. Açılmayacak şekilde hasar gördüğü gerekçesiyle açılamıyor. Bu güvenlik kamerasının kadrajı olayı görecek şekilde ama maalesef görüntüler açılamıyor. 2-3 bilirkişi değişti, ama görüntülere ulaşamadılar. Kardeşimi destekleyen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Sürekli destekte bulunuyorlar sürekli yürüyüş oluyor. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler