DİSKte tarih yazdı

DİSK'te tarih yazdı

DİSK'in olağanüstü genel kurulunda Kani Beko genel başkanlığa seçilirken Dev Sağlık-İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu genel sekreter oldu.

DİSK yeni yönetiminin belirleneceği olağanüstü genel kurulda, Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu genel başkan adayları olarak açıklandı. Devrimci Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da genel sekreter adayları olarak sunuldu. İlk turda yeterli oy alamayan Beko, genel başkan seçilirken DİSK tarihinde ilk kez bir kadın Arzu Çerkezoğlu genel sekreterlik için Adnan Serdaroğlu'nu geride bıraktı. 

Kurulda konuşan Nakliyat -İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu DİSK olarak bir mücadeleyi ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, “Tüm sendikaların mücadelesine saygı duyuyorum. Partiler üstü sendikacılığa karşı, işçi sınıfının sendikal örgütlenmesi için DİSK Genel Başkanlığına adayım" şeklinde konuştu. Küçükosmanoğlu’nun sözleri sık sık sloganlarla kesilerek desteklendi. 
 
“DİSK TEMSİLİYET KRİZİ YAŞIYOR" 
DİSK Genel Sekreterliği’ne adaylığını koyan Arzu Çerkezoğlu, konfederasyonun genel başkanı, genel sekreteri, yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden ayrıldığını ifade ederek, olağanüstü bir genel kurul noktasına gelindiğini söyledi. DİSK’in temsiliyet krizi yaşadığını belirten Çerkezoğlu, “Konfederasyonumuz DİSK, işçi sınıfına ve emekçi halklara karşı sorumluluklarını yerine getirememe noktasına geldi" dedi. 
 
“BİZ DİSK’İ ORTADA BIRAKIP GİDEN İNSANLAR DEĞİLİZ" 
Bir önceki yönetimde DİSK’in genel sekreterliği görevini üstlenen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise, genel sekreterlik sürecinden bir takım nedenlerden dolayı çekildiğini ifade ederek, “DİSK yönetimindeki delege arkadaşlarımız olağanüstü genel kurul şartları var diye bir karar aldılar. Biz DİSK’i ortada bırakıp giden insanlar değiliz. DİSK’te bazı şeylerin farkına varılması için bir takım çığlıkları atan insanlarız" diye konuştu. 400 DİSK delegesinin oy kullanacağı olağanüstü genel kurul konuşmaların ardından pusulularının basılması için ara verdi. 
 
Öte yandan olağanüstü genel kurul gergin başladı. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’na bağlı bir grup, olağanüstü genel kurul yapılacağı salona alınmadıkları gerekçesiyle slogan atmaya başladı. DİSK delegesi olmadıkları gerekçesiyle kurulun bulunduğu salona alınmayan grup, programın yapıldığı salonun kapılarını yumrukladı. DİSK üyeleri tarafından salona girmeleri engellenen grup, bir süre görevlilerle tartıştıktan sonra içeri girerek slogan atmaya devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler