Dişleri doğanın macunuyla fırçalayın

Dişleri doğanın macunuyla fırçalayın

Diş bakımı ve temizliğinde bilmeniz gereken 7 altın kural...

Günde 3 kere, leblebi büyüklüğünde diş macunuyla dişleri fırçalamak diş sağlığı ve diş temizlilği için en temel kural olsa da doğal ipuçlarıyla da dişleri daha beyaz hale getirmek mümkün. Her yerde uygulayabileceğiniz 7 doğal ipucuyla dişlerinize düzenli bakım yapın.

1. Çilek ve çikolata
Her geçen gün çileğin yeni bir faydası karşımıza çıkıyor. Çileğin dişleri beyazlattığı sonucu da araştırmalar arasında. Ayrıca fazla miktarda olmamak kaydıyla çileği çikolataya batırarak yiyebilirsiniz. Şaşırtıcı ama gerçek. Çünkü çikolata da antibakteriyel özellik taşıyor.

2. Peynirle güçlendirin
Kalsiyumun dişlere faydası yıllardır bilinen bir gerçek. Yemeklerden sonra ufak bir parça peynir yemenin diş minerallerini güçlendirdiğini ortaya koyan araştırmalar var. Peynirden hoşlanmıyorsanız bir miktar süt ve yoğurt da yemeklerden sonra tercih edebilirsiniz.

3. Tükürük
Sert meyveler nasıl ki diş fırçası görevi görüyorsa tükürük de diş macunu görevi görür. Tükürük ağzı en iyi temizleyen doğal diş macunudur. Ancak bunun için sürekli şekerli sakız çiğnemek doğru değildir. Çünkü şeker bu temizliğe engel olur. Bunun aksine şekersiz sakızlar tükürüğü artırdığı için faydalı olur. Yine de tükürük bu özelliğine rağmen ağızda bakteri oluşumunu da tetikleyebilir. Bu yüzden gün içinde dişleri fırçalamak yine en önemli şarttır.
Tükürük ile ilgili önemli bir bilgi daha; geceleri tükürük salgısı azaldığından gece yatmadan önce diş fırçalamak ayrı bir önem taşır.

4. Diş ipini ihmal etmeyin
Diş arasında farketmediğiniz kalıntılar vardır ve diş ipini bu yüzden hafife almamalısınız. Dişlerinizi ne kadar düzenli fırçalarsanız fırçalayın diş ipiyle temizlemezseniz diş temizliğinizde, beyazlığında etkili olmaz.

5. Sert meyve sebzeleri kabuğuyla yiyin
Elma, havuç, ayva gibi sert meyveleri doğramadan kabuğuyla yiyin. Bu sert meyveler doğal diş fırçası gibidir. Dişe hiçbir zarar vermeden beyazlamasına yardımcı olur.

6. Limon ve sirkeden kaçının
Kullanmanız gerekenler kadar kullanmamanız gerekenler de önemli. Limon ve sirkenin dişleri beyazlatmada kullanılması son derece yanlış. Asitli olduklarından ikisi de dişlere büyük zarar verebilir.

7. Karbonat
Halk arasında yaygın olarak bilinen bir diş temizleyicisi: Karbonat. Uzun vadede ideal diş beyazlatıcısı olmasa da kısa vadeli olarak tercih edilebilecek bir beyazlatıcı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler