Diyadin savaş alanı…Üç ölü…Valiliğe göre PKK’lı, DİHA’ya göre küçük çocuk!

Diyadin savaş alanı…Üç ölü…Valiliğe göre PKK’lı, DİHA’ya göre küçük çocuk!

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre Ağrı’nın Diyadin ilçesinde fırında çalışan Orhan Aslan (16) ve Muhammed Aydemir (15) isimli çocuklar iş yerinin taranması sonucu katledildi. Murat Mahallesinde ise kimliği öğrenilemeyen bir kişi öldürülmüş bul

DİHA’nın haberine göre Ağrı’nın Diyadin ilçesinde dün gece saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na yapılan saldırının ardından özel harekat timleri rastgele ateş açtı. Jandarma Komutanlığı’nın karşısındaki tüm ev ve iş yerleri taranırken, Atatürk Mahallesi’ndeki fırında çalışan ve odun almak için dükkanın karşısındaki depoya giden Orhan Aslan (16) ve Muhammed Aydemir (15) isimli çocuklar, özel harekat timleri tarafından tarandı. Kurşunların hedefi olan çocuklar olay yerinde yaşamını yitirirken, iş yeri kan gölüne döndü.

EVLERİN ARASINDA ERKEK CESEDİ
Murat Mahallesi’nde ise sabah saatlerinde harabe halindeki evlerin arasında bir erkeğe ait cenaze bulundu. Ölümleri haber alan aileler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerinde, cenazelerin Erzurum Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü haberi aldı.

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİSİ
Olaylarda ölen çocukların fotoğrafları ise sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaşılmaya başlandı. DİHA’nın haberine göre yaşamını yitiren Diyadin İmam Hatip Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Muhammet Aydemir okul harçlığını çıkarmak için fırında çalışıyordu.

KEPENKLER KAPATILDI
Tüm esnafın kepenk kapattığı ilçede büyük gerginlik hakim. Halk İlçe Devlet Hastanesi önüne gitti.

DHA VE VALİLİK AÇIKLAMASINA GÖRE ÖLENLER PKK’LI
DİHA’nın bu haberinden sonra Doğan Haber Ajansı da  (DHA) konuya ilişkin haber geçti. Bu habere göre Diyadin İlçesi Jandarma Karakoluna dün saat 21.00 sıralarında  PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Jandarma Karakoluna açılan ateşe güvenlik kuvvetleri karşılık verdi. Yaşanan çatışma sırasında 3 PKK’lı silahları ile  birlikte ölü olarak ele geçirildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Ağrı Valiliği tarafından bugün yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.”

ACILI ANNE KONUŞTU
Ağrı’ya bağlı Diyadin’de bir fırında çalışan Orhan Aslan (16) ve Muhammed Aydemir (15) adlı iki çocuğun özel harekat timlerince öldürüldüğü iddia edildi. 15 yaşındaki Muhammed Aydemir’in annesi, oğlunun çatışma çıkınca öldürülen 16 yaşındaki Orhan Aslan’la birlikte depoya saklandığını söyledi. Bir İHD yetkilisi, iki çocuğun, sağa sola ateş eden polisler tarafından öldürüldüğünü söyledi. Ağrı Valiliği’nin karakola saldırı ve sonrasında yaşanan çatışmayla ilgili yayınladığı açıklamada, “Üç terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir” demişti.

BBC Türkçe’ye bilgi veren Muhammed Aydemir’in annesi Sevgül Aydemir de, oğlunun İmam Hatip Lisesi 3. Sınıf öğrencisi olduğunu, bir yandan eğitim görürken bir fırında çalıştığını söyledi. Sevgül Aydemir akşam oğluyla birçok kez telefonda görüştüğünü belirtti:

“Oğlum fırında çalışıyor. Akşam fırına gitti. Saat dokuz gibi çatışma çıkmış. Aradım, ‘oğlum neredesin’ dedim. ‘Odunluğa girdik, burası güvenlidir’ dedi. Sonra da hep aradım. Bir oğlum askerden geldi. Diğer oğlum askere gidecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler