Diyanet: Biber gazı caizdir

Diyanet: 'Biber gazı caizdir'

Diyanet İşleri Başkanlığından biber gazına fetva çıktı...

Diyanet İşleri Başkanlığı, Gezi Parkı eylemleri süresince polis saldırısında çok yoğun kullanılan ve uzmanlar tarafından insan sağlığına zararlı olduğu her fırsatta dile getirilen biber gazı için 'en doğru müdahale şekli' açıklamasında bulundu
 
Başbakan Erdoğan’ın “Talimatı ben verdim” dediği ve son üç haftadır gerçekleşen eylemlerde polisin göstericilere karşı kullandığı orantısız güç tartışmaları devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan biber gazına fetva çıktı.
 
Diyanet’in “Alo Fetva” hattından yapılan açıklamada, dini açıdan biber gazının kullanılmasının sakıncalı olmadığı vurgulandı. Ayrıca "İnsan sağlığına en az biber gazı zarar veriyor” denildi.
 
Dini açıdan biber gazının kullanılmasının sakıncalı olmadığı belirtilen Alo Fetva Hattı’nda yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
 “Her ülkede bu tarz olaylarda bu tarz gösteri yapanlara, şiddete başvuru yapanlara karşı savunma biçimi geliştiriyorlar. Devletimiz de bunu yapıyor. Daha önce de duyuru yapıyorlar zaten, astım hastaları varsa alandan ayrılsın, biraz sonra müdahale edeceğiz diye. Yani dini açıdan bunların bu şekilde değerlendirilmesi doğru değil. Daha farklı şiddeti engelleyici savunma biçimleri de geliştirilebilirdi ama en uygunu bu, karşı tarafa en az zarar veren budur ki kullanılıyor. Karşı tarafı dağıtmak için fiili bir müdahalede bulunulması lazım. Bu cop da olabiliyor. Başka ülkelerde polisler plastik mermi kullanılıyor. Yani bu noktada biber gazı kullanılmasında bir sıkıntı yok. En zararsızı biber gazıysa bununla müdahale edilmesi en doğrusudur.” 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler