Diyanet'in fetvası vatandaşı ayağa kaldırdı

Diyanet'in fetvası vatandaşı ayağa kaldırdı

Yılbaşı özel çekilişinde bu yıl dağıtılacak 61 milyon TL büyük ikramiyeli ödül için vatandaşlara Diyanet'ten bir fetva geldi. Vatandaşlar tepki gösterdi.

Yılbaşı özel çekilişinde bu yıl dağıtılacak 61 milyon TL büyük ikramiyeli ödül için vatandaşlara Diyanet'ten bir fetva geldi.

Diyanet, "Piyango bileti almak kumardır ve haramdır" açıklamasında bulundu. Diyanet'in açıklamalarından sonra, sosyal medyada Diyanet'e büyük tepki geldi.

İşte Diyanet'in o açıklaması:

“Taraflardan birisinin kazanıp kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanamkatadır. Buna göre, şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar kumardır ve haramdır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır

Bu tür oyunların hasılatından bazı kuruluş ve hayır kurumlarının yararlanması, onları meşru hale getirmez ve haramlık hükmünü değiştirmez. Bu yollardan birisiyle elde edilen kazançlar, sevap beklenmeyerek yoksullara veya hayır kurumlarına verilmelidir. Zira Hz. Peygamber bu tür haram kazançların harcanmasının ve güya sadaka verilmesinin mümkün olmayacağını haber vermiştir."

İşte Diyanet'in açıklamasına karşı, Twitter'daki o tepkiler:

diyanet-fetva-tepki-01.jpg

diyanet-fetva-tepki-02-001.jpg

diyanet-fetva-tepki-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler