Diyanet’ten şehit gafı!

Diyanet’ten şehit gafı!

Diyanet Ankara saldırısında hayatını kaybeden sivil vatandaşları ‘şehit’ saymadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Peygamberler Allah’ın Kutlu Elçileridir” başlıklı Cuma hutbesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerinin aksine saldırıda hayatını kaybeden sivil vatandaşları ‘şehit’ saymadı.

Diyanet’e göre, Ankara’da hayatını kaybeden 28 kişiden 8’i ‘’Şehit’’ değil. Hutbede ‘’Ankara’daki saldırıda şehit olan güvenlik güçlerimize ve hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Haktan rahmet niyaz ediyoruz’’ denildi. Olayda 20’si asker 28 kişi can vermişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 19 Şubat 2016 tarihli, “Peygamberler Allah’ın Kutlu Elçileridir” adlı hutbesinin son bölümünde 17 Şubat’ta Ankara’da meydana gelen ve 61 kişinin yaralandığı, 20’si rütbeli asker olmak üzere 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına da değinildi.
Hutbenin o bölümü şöyle:

‘’Kıymetli Kardeşlerim!

İki gün önce insanlıktan nasibini almamış her türlü değerden ve vicdani duygudan yoksun kişi veya kişiler tarafından Ankara’da gerçekleştirilen saldırıda şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Haktan rahmet niyaz ediyor, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı diliyorum. Cenâb-ı Allah bu saldırıda hayatlarını kaybeden masum kardeşlerimizi engin rahmet-i Rahmanıyla karşılasın. Rabbim millet olarak sabır ve tahammül gücü zorlanan gönüllerimizi onarsın, yaralarımıza derman olsun. Milletimizin başı sağ olsun.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler