Diyarbakır'da 3 polis şehit oldu

Diyarbakır'da 3 polis şehit oldu

Diyarbakır - Mardin karayolunda meydana gelen trafik kazasında 3 polis memuru yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'dan Mardin il sınırına gitmek olan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü aracına Mardin istikametinden gelen bir otomobil kontrolünü kaybederek önce orta refüjdeki ağaçlara daha sonra polis aracını çarptı. Aşırı süratli olan otomobil çarpma sonucu motoru ayrılıp polisleri taşıyan otomobilin önüne düştü. Özel otomobilde yangın çıkan kazada koruma polisleri Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıtkı Kara hayatını kaybetti.

YAKININDA BİR KAZA DAHA OLDU
Bu arada kazanın meydana geldiği yere yakın ikinci bir trafik kazası daha meydana geldi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans yaralıları hastaneye kaldırdı. Olay yerinde hayatını kaybeden polis memurları ise hastane morguna kaldırıldı. Olay mahalline çok sayıda şehit polisin meslektaşları geldi.

TEHDİT EDİLDİĞİ İÇİN ROJİN'E KORUMA VERİLMİŞTİ
Kürt sanatçı Rojin yıllar önce PKK tarafından tehdit edildiğini belirtip koruma talebinde bulunmuştu. Rojin'e sivil korumalar eşlik ediyordu.

SANATÇI ROJİN'İ KORUYACAKLARDI
Koruma Şube Müdürlüğünde görevli üç polis memurunun Mardin Nusaybinli olan Kürt sanatçı Rojin'i korumakla görevlendirildikleri öğrenildi. Mardin polisi tarafından korunan Rojin'in Diyarbakır'a gelmesi nedeniyle polis memurların Diyarbakır-Mardin il sınırına gidip sanatçının korumalığını teslim alacakları ve bu yüzden seyir halinde olduğu belirtildi. Ancak polis memurları Rojin'in korumalığını üstlenmeden trafik kazasında şehit oldu. Rojin için yeni korumaların tahsis edildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler