Diyarbakır'da askere maskeli silahlı saldırı

Diyarbakır'da askere maskeli silahlı saldırı

Eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan bir astsubay...

Diyarbakır’da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan bir astsubay, maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların arkadan yaklaşıp başına ateş ettiği astsubay ağır yaralı olarak hastanaye kaldırıldı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre astsubayın durumu kritik.

Olay, Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi.

Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda görevli olduğu belirtilen astsubay Nejdet Aydoğdu yanında eşi Esra Aydoğdu ile birlikte pazarda alışveriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırganların başına silahla ateş açtığı astsubay ağır yaralandı. Saldırganlar kaçarken, astsubay Aydoğdu'ya ilk müdahale 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı.

Ağır yaralı astsubay Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Gelen ilk haberlerde şehit olduğu ifade edilen astsubay Aydoğdu kalp masajıyla hayata döndürüldü. Genelkurmay açıklamasında astsubayın durumunun kritik olduğunu ve uygun şartlar oluştuğu zaman ameliyata alınacağı belirtildi.

Polis, saldırganları yakalamak için kapsamlı operasyon başlattı. Bölgeye çok sayıda Özel Harekat timi sevk edildi.

AMELİYATHANEDEN İYİ BİR HABER BEKLİYORLAR
Gözyaşları içerisinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişinin önünde bekleyen astsubay Nejdet Aydoğdu’nun yakınları ameliyathaneden iyi bir haber gelmesi için dua etti. Öte yandan, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de hastaneye gelerek, Aydoğdu’nun ailesine acil şifalar diledi.

b1im2isccaaoqlr.jpg

GERİDE BIRAKTIĞIMIZ YAZ AYLARINDA EVLENDİ
Hain pusu sonucu ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan astsubay Nejdet Aydoğdu, Haziran 2014'de Esra Aydoğdu ile nişanlanmış ve sonrasında evlenerek dünya evine girmişti.

nejdetaydogdu-diyarbakir-astsubay-resim-10.jpg

GENELKURMAY'DAN SERT AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Aydoğdu’nun, kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen 2 kişi tarafından yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralandığı belirtildi. "Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Saat 16.50 sularında, Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Kırat mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmıştır.

Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler