Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 asker şehit

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 asker şehit

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görev dönüşündeki askere bombalı saldırı düzenlendi, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.

Bugün sabah saatlerinde Kulp ilçesinde bulunan Hidro Elektrik Santrali'ni korumakla görevli jandarma timine, PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonrasında, PKK'lılar dağlık alana kaçarken, açılan ilk ateş sonucu uzman onbaşı Mehmet Kara şehit olurken, biri ağır 3 asker de yaralandı. 

Saldırı sonrası bölgeye takviye ekipler sevkedilirken, PKK'lıların geçiş güzergahları kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan geniş kapsamlı operasyon devam ediyor.

ACI HABER BABA EVİNE ULAŞTI
Şehit uzman onbaşı Mehmet Kara'nın Kırşehir'deki baba evine acı haber ulaştı.

mehmet-kara-kirsehir-onbasi-diyarbakir-sehit-resim-08-001.jpg

Kırşehir Jandarma Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Binbaşı Seyit Ali Aslan, 26 yaşındaki şehidin Kındam Mahallesi'ndeki evinde baba Metin Kara'ya şehadet haberini verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Metin ve anne Nazlı Kara gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Kara'nın iki kız kardeşi olduğu, bir ay önce Diyarbakır'daki görevine gittiği öğrenildi. Kara'nın eniştelerinden birisinin de üsteğmen olarak görev yaptığı belirtildi.

Ailenin oturduğu sokağa Türk bayrağı asılırken baba Metin Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin tek oğlu olduğunu, askerliğini yaptıktan sonra uzman onbaşı olarak Diyarbakır'a gittiğini söyledi.

Diyarbakır'a gitmeden önce oğlunun nişanlandığını anlatan Kara, bir yıl sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Teröristlere karşı kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirten Kara, "Benim tek isteğim, o teröristlere 'dur' bile demesinler. Gördükleri yerde vursunlar. Tek oğlumdu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler