Diyarbakır’da kanlı gün: 4 ölü

Diyarbakır’da kanlı gün: 4 ölü

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR ile bağlantılı İHYA-DER'in Başkanı Aytaç Baran, Diyarbakır'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybederken, ardından çıkan olaylarda da 4 kişi yaşamını yitirdi.

Diyarbakır Valiliği, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylarda ölü sayısının 4'e yükseldiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince silahlı saldırı olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda 6 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, şunlara yer verildi:

"Şu ana kadar daha önce yakalanan 3 kişi de dahil olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alınmış olup, bu kişilerin beraberinde 4 kaleşnikof tüfek, 1 uzi marka otomatik silah, 4 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 1 glock marka tabanca, çok sayıda fişek, 5 sopa ve 1 dürbün ele geçirilmiştir.

Olaylarda daha önce 3 olarak açıklanan ölü sayısı 4'e yükselmiş olup 3'ü basın mensubu 1'i hastane çalışanı olmak üzere toplam 6 vatandaşımız yaralanmıştır."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 3 KİŞİ YAKALANDI
İçişleri Bakanlığı, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan çalışmalar sonucu silahlı saldırı ile ilgili olduğu değerlendirilen 3 kişinin bir tabanca ile yakalandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'da bugün saat 14.20 sıralarında meydana gelen ve toplam 3 vatandaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili güvenlik güçlerince sürdürülen çalışmalarda, silahlı saldırı ile ilgili olduğu değerlendirilen 3 kişinin 1 adet tabanca ile yakalandığı kaydedildi. Açıklamada, olayın aydınlatılmasına ilişkin çalışmaların büyük bir dikkat ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler