Diyarbakır'da patlama: 6 şehit

Diyarbakır'da patlama: 6 şehit

Diyarbakır’da askeri aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlamada ilk belirlemelere göre 6 askerimiz şehit oldu.

Diyarbakır Bingöl karayolunda bu sabah PKK’lı teröristlerin menfeze tuzakladıkları bombayı, askeri midibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Saldırı, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında bugün saat 09.40′da meydana geldi. Karayolu üzerinde mayın arama tarama faaliyetinde bulunduktan sonra birliklerine dönen askerleri taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, teröristler karayolu üzerindeki menfeze tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile patlattı.

Şiddetli patlamada araçta bulunan 6 asker şehit olurken 1 askerin de yaralandığı öğrenildi. Saldırının ardından bölgeye Diyarbakır ve Lice’den çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı asker Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından karayolu trafiğe kapatılarak başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırıldı. Bölgeye askerler de sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyona helikopterle de havadan testek verildi.

GENELKURMAY: 6 ŞEHİT
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lıların bombalı saldırısında 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

“18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09.30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

ARAÇ PARÇALANDI
Bu arada patlamanın olduğu yolda büyük bir çukur oluştu. Bombanın şiddetiyle de parçalanan midibüs yaklaşık 15 metre uzağa fırladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler