Diyarbakırda patlama!

Diyarbakır'da patlama!

Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlama oldu.

 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Saldırıda 1 astsubay ile 1 er şehit oldu. Bir asker ve bir sivil vatandaş da yaralandı. Saldırıdan bir saat önce de Diyarbakır Karayolu üzerindeki Kayacık beldesi yol ayrımında bir patlama daha meydana geldi. Patlama ölen veya yaralanan olmadı.
 
Lice ilçesinde askeri aracın geçişi  sırasında, menfeze konulmuş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu biri astsubay  2 asker şehit oldu, 1 er ve 1 sivil de yaralandı. 
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sabah  saat 06.10 sıralarında askeri bir aracın Lice Tugay Komutanlığı'ndan ilçe  merkezine geçişi sırasında teröristler tarafından önceden menfez altına döşenen  mayının infilak ettirilmesi sonucu 1 astsubay ve 1 erin şehit olduğunu, 1 er ve 1  sivilin de yaralandığını söyledi.
 
Yaralıların Diyarbakır'da tedavi altına alındığını ifade eden Toprak,  patlamanın ardından bölgede operasyon başlatıldığını bildirdi.
 
1 SAAT ÖNCE DE PATLAMA OLMUŞTU   
 
Vali Toprak, olaydan 1 saat önce de Lice Diyarbakır Karayolu üzerindeki  Kayacık beldesi yol ayrımında bir patlama daha meydana geldiğini, patlamada ölen  ya da yaralanan olmadığını belirtti.
         
Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.   
 
POLİS ARACINA ATEŞ AÇAN PKK’LIÖLDÜRÜLDÜ
 
Van’da dün gece devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahla saldıran PKK’lı terörist, polisin takibi sonucu bir evde başka bir PKK’lı ile kıstırıldı. Polisin ’teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık veren PKK’lılardan 1’i ölü ele geçirilirken diğeri de yakalandı. Teröistlerle aynı evde bulunan 2 şüpheli de gözaltına alındı.
 
Dün saat 21.00 sıralarında Van Erciş karayolu üzerindeki Et Balık Kurumu civarlarında devriye görevi yapan polis aracına bir kişi tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda polis aracı isabet alırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıdan sonra özel harekat ve terörle mücadele şubesi polisleri tetvristin kaçabileceği bölgeleri abluka altına alarak operasyon başlattı. Şehrin giriş çıkışları tutulurken, polis uzun takip sonrası PKK’lının sığındığı hücre evini gece yarısı Yeni Mahalle’de tespit etti. 4 kişinin bulunduğu evin etrafını saran polis ’teslim ol’ çağrısı yaptı. Buna ateşle karşılık veren PKK’lılarla polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK’lı ölü ele geçirilirken, 1 PKK’lıda sağ yakalandı. Evde bulunan ve PKK’lılara yardım yataklık yaptığı öne sürülen 2 şüpheli de gözaltına alındı.
 
Dün geceki saldırının adından Van’da operasyonlar sürerken, polis şehrin giriş çıkışlarında araçlar ve vatandaşlar üzerinde uygulama başlattı. Bu arada, polis servislerinin geçiş güzergahlarındaki güvenlik önlemi üst seviyeye çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler