Diyarbakır'da polislere silahlı saldırı: 1 şehit

Diyarbakır'da polislere silahlı saldırı: 1 şehit

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis ekiplerine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda polis memuru Tansu Aydın şehit oldu, Ali Karahan isimli polis memuru da ağır yaralandı.

Siyah maskeli olduğu belirtilen saldırganlar, ara sokaklara kaçtı. Polisin takibi sonuç vermedi. 2 polis memurunun, kazaya karışan araçların resmi işlemlerini yaptığı sırada saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi şehitlik Caddesi'ndeki gölgede duran polis ekiplerine maskeli olduğu belirtilen kişiler silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda polis memurlarından biri başından, diğeri göğsünden ve kasığından aldığı kurşunlar sonucu ağır yaralandı. Yaralı polis memurlarından biri Dağkapı'daki Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne, durumu daha ağır olan ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İki polis memuru da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yaralı polis memurlarından Tansu Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra, saldırının olduğu caddeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Olay yerinde ekiplerin bir kısmı olay yerinde bir kısmı da saldırganları yakalamak için takip çalışması yaptı. Saldırganların iki kişi olduğu ve ikisinin de siyah maske taktıkları belirtiliyor. Olay yerindeki çalışmalar devam ediyor.

TRAFİK KAZASINA GİTMİŞLERDİ
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis ekiplerinin, Şehitlik Caddesi üzerinde belediye çöp aracının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutmak için olay yerine gittiği ve bu işlemleri yaptığı sırada saldırıya uğradığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler