Doğan Medya satılacak!

Doğan Medya satılacak!

Yandaş medyada Genel Yayın Yönetmenlerine yapılan eş zamanlı tasfiyenin arkasında Abdullah Gül olduğu iddia edildi.

Yandaş medyada Genel Yayın Yönetmenlerine yapılan eş zamanlı tasfiyenin arkasında Abdullah Gül olduğu iddia edildi. Twitter’da Erdoğan ve yakın çevresi hakkında yaptığı analizler ve gerçekleşen “kehanet”leriyle fenomen haline gelen FuatAvni, Star Medya Grubu’nun başındaki isim olan Mustafa Karaalioğlu’nun kovulmasını, Gül’le Çankaya’da yaptığı görüşmeye bağladı. Bilindiği gibi AKP içerisinde Erdoğan ile Gül arasında artık saklanmayan bir iktidar çatışması mevcut.

İşte Fuat Avni’nin o iddiaları:

1. Gül, Çankaya’dan ayrılmadan birkaç gün önce Karaalioğlu ve Cömert gizli ve özel bir görüşme için köşke çıkmıştı. Bunu o gün yazmıştım.

2. Karaalioğlu’nun, görüşme ortaya çıkınca kalemi kırılmıştı. Görevden alınacağını öğrenince sarayla ilgili yazı da yazdı ama kurtaramadı.

3. Karaalioğlu’nun Gül’e olan yakınlığını en iyi bilen ve onu sürekli takip ettiren Bulut, her fırsat bulduğunda durumu Tiran’a rapor ederdi

4.Toplantıda ’28 Şubat’ta medya mensuplarının aşırı zenginleşmesini ele alalım’ dendiğinde Karalioğlu ve Ocaktan’ın zenginliği gündeme geldi

5. Dar Oligarklar, ‘Kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım’ diye ballandıra ballandıra Karaalioğlu ve Ocaktan’ın servetinden konuştular.

YENİ HAVUZ OLUŞTURULDU
6.MİT tarafından Doğan grubu ile ilgili tozu dumana katacak dosya hazırlandı. 28 Şubat bahanesiyle dosyanın içine biat etmeyen herkes kondu.

7. Dosya açılmadan önce Karaalioğlu ve Ocaktan’ın yanısıra Karaalioğlu’nun adamı olan Kiras’da tasfiye listesinde yer alıyordu.

8. Tiran, MİT’in hazırladığı tasfiye dosyasını onayladı. Doğan Grubu’nun ve Gül’e yakın isimlerin tamamen medyadan silinmesini istiyor.

9. Doğan Medya Grubu’nu alacak isimler bile belirlendi. Yeni bir iş adamı havuzu oluşturuldu. Havuzun başındaki lokomatif tek kişi görünecek

10. Tiran, Doğan Medya Grubu’nun alınmasında lokomatif olma görevini Şahenk’e verirken Zahit Akman’ı da komiser olarak atadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler