Dolmabahçe Sarayı'na bombalı saldırı

Dolmabahçe Sarayı'na bombalı saldırı

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbet kulübesine el bombası atan ve üzerinde el bombası ve silah bulunan bir kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 2 el bombasının imha edildiğini, saldırganın ise sabıkasının olduğunu açıkladı. saldırganın adının ise Fırat Ö. olduğu ortaya çıktı.

BOMBA ATTI PATLAMADI
Üzerinde uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kişi Dolmabahçe Sarayı Hazine Kapısı'ndaki nöbetçi kulübesine el bombası attı. Ancak patlama gerçekleşmedi.Nöbet kulübesindeki tören kıyafetli polisler harekete geçti. Şüpheli kişi, yere yatırılarak etkisiz hale getirildi.

DOLMABAHÇE SARAYI'NDA PANİK ANLARI
Kelepçelenen kişi saray içindeki polis noktasına götürülürken bomba imha uzmanlarının olay yerindeki inceleme yaptı.

SALDIRGAN ATEŞ DE ETTİ
Öte yandan saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Saldırganın polislere selam vermek için yaklaştığı, bu sırada el bombasını üstlerine attığı ancak bombanın patlamadığı belirtiliyor. İddiaya göre saldırgan bunun ardından silah da kullandı, polislere ateş açtı, polisler de karşılık verdi. Gördüğü karşılık üzerine kaçmaya çalışan saldırgan, nöbet tutan polisler tarafından yakalandı.

BÜTÜN POLİSLER BÖLGEYE GELDİ
Bomba alarmı nedeniyle çevredeki bütün polis ekipleri bölgeye geldi. Çevik kuvvet polisi, resmi polisler ve sivil polisler bölgeyi abluka altına alındı. Silahlı saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen kişinin üzerinde otomatik silah ve bomba bulunduğu bildirildi.

YOL KAPATILDI
Dolmabahçe sarayı önündeki yol çift yönlü trafiğe kapatıldı. 2 saatlik çalışmanın ardından yol tekrar açıldı.

EMNİYET'TEN DOLMABAHÇE AÇIKLAMASI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Dolmabahçe Sarayı önündeki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Emniyet'in açıklaması şöyle:

"01.01.2015 Perşembe günü saat: 15.00 sıralarında İlimiz Beşiktaş İlçesinde bulunan Dolmabahçe Sarayı'nda görevli Emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırı düzenlenmiş, el bombası infilak etmemiştir.

Eylemi gerçekleştiren şahıs yakalanmış olup, şahsın üzerinden 1 adet uzun namlulu silah ve 1 adet tabanca ele geçirilmiştir. Saldırıda kullanılan 2 adet el bombası kulübe içinde ve civarında bulunmuş ve Bomba İmha ve İnceleme Uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir."

KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Olaydan sonra sağ olarak ele geçirilen teröristin kimliği de belli oldu. Fırat Ö. isimli teröristin yasa dışı sol bir örgüte mensup olduğu öğrenildi. Teröristin 2003-2006 yılları arasında cezaevinde kaldığı belirtildi.

dolmabahce-bombalisaldiri-resim-12.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler