Dolu yağışı dakikalar içinde araçlara ve evlere hasar verdi

Dolu yağışı dakikalar içinde araçlara ve evlere hasar verdi

Kastamonu’da merkez ile İhsangazi ve Araç ilçelerinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu yağışı nedeniyle çok sayıda aracın ve evlerin camları kırıldı, bazı iş yeri ve evleri de su bastı, ağaçlar devrildi.

Kastamonu'da merkez ile İhsangazi ve Araç ilçelerinde ceviz büyüklüğünde dolu yağışı hayatı felç etti. Dolu yağışı nedeniyle birçok aracın camları kırıldı, kaportalarında hasar oluştu. Dolu yağışında Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne ait ekip otoları da zarar gördü.

Ayrıca evlerinde dolu yağışı nedeniyle duvarlarında zarar oluşurken, bazı evlerinde camları kırıldı. Dolu yağışıyla birlikte sağanak yağışında etkili olduğu Kastamonu'da ve ilçelerinde, bazı işyerlerini ve evleri su bastı. Şiddetli fırtınanın da yaşandığı Kastamonu'da, ağaçlarda devrildi.

Dolu yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken GSM şirketlerine ait vericilerde de zarar oluştu. İletişiminde güçlükle kurulduğu Kastamonu'da, dolu yağışıyla birlikte meydana gelen fırtına sonrası ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar nedeniyle şehirlerarası trafikte de ulaşım güçlükle sağlanabildi.

Bazı vatandaşlar, Meteoroloji Müdürlüğünün dolu yağışı uyarısında da bulunmamasına tepki gösterdi. Bu yüzden Meteoroloji Müdürlüğünün telefonları kilitlendi.

Dolu yağışının yerini sağanak yağışa bırakması sonrası vatandaşlar, hasar gören araç, ev ve işyerlerine bakmak için sokaklara akın etti. İtfaiye ve AFAD ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

BALIKESİR’İN BANDIRMA İLÇESİ DE SELE TESLİM OLDU
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış sel felaketine dönüştü. Kentin birçok yerinde işyeri ve evleri su basarken, itfaiye ve su kanalizasyon ekipleri ihbarlara yetişmekte güçlük çekiyor.

Bandırma’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış kısa sürede sel felaketine dönüştü. Kentin birçok yerinde ev ve işyerlerini su basarken caddelerde araçlar mahsur kaldı. Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgilere 90 dakika içerisinde kentte metrekareye 100 kg yağmur düştü.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm itfaiye ve su kanalizasyon ekiplerinin Bandırma’ya sevk edildiğini ve tüm ekiplerin sahada olduğunu ifade etti. Kafaoğlu, durumun afet halini aldığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler