'Dönemin Başbakanı...' ifadesinin belgesi sahte mi?

'Dönemin Başbakanı...' ifadesinin belgesi sahte mi?

17 Aralık operasyonuyla ilgili hazırlanan fezlekede Erdoğan için "Dönemin Başbakanı" ifadesi kullanıldığı belge ortaya çıktı lakin...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarından sürekli dile getirdiği "Benim için dönemin Başbakanı diyorlar" ifadelerinin belgelendiği iddia edildi.

Erdoğan, 17 Aralık operasyonu için hazırlanan fezlekede kendisi için "Dönemin Başbakanı" denildiğini söylemişti. Cemaat'in yayın organları ise ısrarla bu iddianın yalan olduğuna yönelik haberler yapmıştı.

AHMET HAKAN O BELGEYİ YAYINLADI

O belge ortaya çıktı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "şüpheli" sıfatıyla savcıya ifade vermeye gittiğini anlattığı yazısında, Erdoğan için "Dönemin Başbakanı" ifadesinin yer aldığı belgeyi de ilk kez yayınladı.

"DÖNEMİN BAŞBAKANI ERDOĞAN"

Fezlekede, Erdoğan ile Habertürk TV yöneticisi Fatih Saraç'ın telefon görüşmelerini içeren bilgiler yer alırken Erdoğan'dan "Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile.." şeklinde bahsediliyor.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN ÇIKTI

Ahmet Hakan yazısında belgenin tamamına nasıl ulaşıldığını da yazdı. Buna göre 17 ve 25 Aralık savcıları ile polisler, dosyada sakıncalı gördükleri bazı ifadeleri sildi. Daha sonra ise mali şube ve siber suçlar bölümü, dosyanın geri dönüşümünü sağlayarak bu belgenin tamamının ortaya çıkmasını sağladı.

İŞTE O BELGE...

erdogan_9782.jpg

SAVCILAR DA ŞUBE MÜDÜRÜ DE YALANLAMIŞTI
Erdoğan’ın ‘Dönemin başbakanı diyen iddianame hazırlamışlar’ iddiasına önce polis şefi ve 17 Aralık savcısı ardından da 25 Aralık savcısı cevap vermişti. Savcı Kara, "Ellerinde fezleke varsa çıkıp ıslak imzalı fezlekeleri açıklasınlar" demişti.

17 Aralık operasyonun başında olan ancak daha sonra meslekten ihraç edilen eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı da “Ne 17 Aralık soruşturmasında, ne de 25 Aralık soruşturmasında ‘dönemin başbakanı’ ifadeleri yer almamaktadır” ifadesini kullanmış Başbakan ile iddiaları haberleştiren medya organlarına 'Yalan beyanda bulunmak ve iftira”dan suç duyurusunda bulunmuştu.

1 AY ÖNCE YAYINLANAN VE YALANLANAN ISLAK İMZASI OLMAYAN
'BELGE' YENİ BİRŞEYMİŞ GİBİ YENİDEN SERVİS EDİLDİ
Aradan 1 hafta geçmeden ilginç bir gelişme yaşandı ve Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun dün 17-25 Aralık soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı. Ahmet Hakan ertesi gün ise köşesinde tartışmalara konu 'Dönemin Başbakanı' ifadesinin yer aldığı bölümü 'İşte dönemin Başbakanı ifadesinin belgesi' başlığıyla yayınladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler