Doruk Otele neden yatırımcı yok?!

Doruk Otel'e neden yatırımcı yok?!

Ilgaz - Doruk Otel'le ilgili yapılan 2 ihalenin başarısızlıkla sonuçlanması masaya yatırılmalı.

İlki 19 Temmuz ikincisi de 2 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen Ilgaz - Doruk Oteli ile ilgili yatırım ihalelerinin başarısızlıkla sonuçlanması yeni soruları beraberinde getirdi.

Çankırı İl Özel İdaresi'nin mülkiyetinde bulunan Doruk Otel'le ilgili hazırlanan şartnameye göre ilk 3 yıl içerisinde yapılması istenilen yatırım tutarı yaklaşık 3 milyon 600 bin tl dolayında.

19 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen ilk ihalede 2 firma şartname alırken, 2 Ağustos'a ertelenen ihaleyle ilgili tek bir şartname alan olmamıştı.

17 Ağustos 2012 tarihine kadar "pazarlık" usulü tekliflere açık olan ihalenin mevcut şartname ile taliplisinin çıkacağı düşünülmüyor.

YATIRIMCILAR, ŞARTNAMEDE
KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER İSTİYOR

Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak yaptığı araştırmada, yatırımcı adaylarının Çankırı İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "ihale şartnamesi"nde önemli değişiklikler istediği ortaya çıktı.

Özellikle şartnamede yer alan yıllık kira bedelinin "yatırım süresince" İl Özel İdare tarafından talep edilmemesi öncelikli talep.

Yatırımcı adayları "Şartnameye göre 3 yıllık dönem içerisinde istenilen yatırım miktarına paralel olarak mevcut işletmeye kira ödemesi talebi çok mantıklı değil. Bölgeye yatırımcının gelmesi isteniyorsa, yatırım süreci içerisinde tesisin bugünkü şartlarda çalışması da beklenemez. İnşaat alanında hizmetin aksamaması mümkün değil. Ancak buna karşın Çankırı İl Özel İdaresinin 'hem yatırım yapılsın, hem de kira geliri devam etsin' mantığı bizler açısından geçerli değil" dediler.

Bölgeye yatırımcı çekilebilmesi yönünde önemli gayret gösteren Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı bazı bürokratlar da "Bölgeye yatırımcı çekilmek isteniyorsa, Çankırı İl Özel İdaresi de üzerine düşeni yapmalı" şeklinde görüş belirttiler.

İL ÖZEL İDARE CEPHESİNE GELİNCE

Yaşanan gelişmelere Çankırı İl Özel İdare cephesinden bakıldığında ise durum şöyle:

"Doruk Otel'in mevcut işletmecisi Orman'a ödediği para dahil olmak üzere yılda toplam 200 bin artı KDV ödemekte. Bugün bizim şartnameye koyduğumuz rakam tamamı 120 bin tl + KDV. Bu miktarın yaklaşık 30 bin tl'si Orman'a ait. Biz yatırımcının 3 yıl içerisinde yapacağı toplam yatırım tutarını gözönüne alarak hazırladığımız şartnamede kira ücretini hayli düşük tuttuk. Sorun, bölgeye gelecek olan yatırımcının orta ölçekte olmasından kaynaklanıyor. Büyük bir yatırımcı gelecek olsa konuşulan rakamların lafı olmaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler