'Dost modern darbe'

'Dost modern darbe'

Başbakan Erdoğan Malezya’da, Uzakdoğu seyahatine eşlik eden gazetecilere 17 Aralık operasyonuyla ilgili, “28 Şubat post modern ise günümüzdeki dost moderndir” dedi...

Uzakdoğu gezisinin üçüncü ayağında Malezya’ya giden başbakan Erdoğan, kendisine eşlik eden gazetecilere yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Erdoğan, 17 Aralık ve sonrasında yaşananları değerlendirirken, “28 Şubat post modern ise günümüzdeki dostmoderndir” sözlerini kullandı. ‘Dost modern’ tabiri kısa süre önce gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneler üzerine yaptığı çalışmanın tartışıldığı günlerde sosyal medyada yer alan dostmodern darbe iddialarını birçok isim tartışmıştı.

KİMLER SÖYLEMİŞTİ? 
Dost modern kavramını, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı da kullanmış ve “Bu operasyonun iç bağlantıları kadar uluslararası boyutu olduğu da son gelişmelerle ortaya çıkıyor. Bunun adı ‘dost modern darbe’ girişimidir. Bu darbeyi bertaraf etmek ise daha zordur” demişti. Milad gazetesi yazarı Sabiha Doğan, Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya ve gazeteci Nazlı Ilıcak da bu kavramı kullanan isimler arasında.

SEVGİ GÖSTERİLERİ
Erdoğan fahri doktora tevdi törenine katılmak için geldiği Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ndeki öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Törenin yapılacağı salonun girişinde öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ve ’We are Erdoğan’ yazılı dövizler taşırken, ’Üzülme, eğilme, bu ümmet seninle’, ’Başbakan Erdoğan’ sloganları attı.

‘İÇERİDE GÜNAHSIZ YATAN ÇOK KİŞİ VAR' 
Başbakan Erdoğan’ın Malezya gezisi sırasında bazı köşe yazarlarına Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla ilgili yeniden yargılama tartışmalarını değerlendirirken, “İçeride günahsız yatan çok kişi var” dediği öğrenildi.

BAŞÖRTÜSÜ BİLİME ENGEL DEĞİLMİŞ 
Başbakan Erdoğan, fahri doktora töreninde yaptığı konuşmada, başörtüsüyle ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin gençleri inançlarından dolayı zulme sabrettiler ve nihayetinde zaferi elde ettiler. Bir dönem gençlerimize çok ağır zulüm ettikleri için üzülüyorduk. Yurtdışında eğitimler aldılar. o gençler ülkelerine döndüler ve ülkelerinin kalkınmasına katkılar sağladılar. Bu süreçte biz şunu gördük ki, demek ki başörtüsü bilimin önünde bir engel değilmiş önemli olan gönlünüzdekidir. Bilimin özünde, temelinde özgürlük vardır. Özgürlüğün olmadığı yerde insanlığa yarar sağlayacak sonuçlar çıkmaz.”

UMUTSUZLUĞA TESLİM OLMAYIZ
Başbakan Erdoğan’a Malezya’da Uluslararası İslam Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Burada öğrencilere hitap eden Erdoğan, şunları söyledi: “İbret almamızı gerektiren bir hikmet var. İlahi mesaj şunu söylüyor. Sizin şer gördüklerinizde hayır, hayır gördüklerinizde şer vardır. Yine ilahi mesaj ‘Her zorlukla birlikte kolaylık vardır’ diyor. Türkiye’de bizim genç üniversite öğrencilerimiz bunu iliklerine kadar yaşadılar.”

‘ZULÜM ÖYLE BİR ÇÖKER Kİ' 
Öyle zamanlar oldu ki zulüm bütün renkleriyle, bütün boyutlarıyla üzerlerine çökerdi. Hiçbir çıkış kapısının olmadığını zannedersiniz, daralırsınız, ruhuz, kalbiniz adeta bir cenderenin altında gibi hissedersiniz. Ama Allah öyle bir çıkış kapısı açar bulutları öyle bir aralar kalbinize öyle bir inşirah sağlar ki eski halinizden daha da rahat koşullara evrilirsiniz. Hüzün, yeis, umutsuzluk bizim inananlar olarak kabul edeceğimiz, onaylayacağımız özellikle de teslim olacağımız duygular değildir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler