DSPden Büyükerşene şok haber!

DSP'den Büyükerşen'e şok haber!

DSP Yılmaz Büyükerşen'in partiden istifasını istedi...

DSP, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in partiden istifasını istedi.

DSP, son zamanlarda CHP’ye geçeceği iddiaları sıkça gündeme getirilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in istifasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, Büyükerşen’in CHP’ye geçeceği iddialarını yalanlamaması DSP’de partide tepkilere neden oldu. Ayrıca Büyükerşen’in Kent Park'ta Uğur Mumcu anısına dikilen 'Özgürlük ve Demokrasi' heykelinin açılışına, DSP’liler yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çağırması ise tepkilerin artmasına yol açtı.

Bu gelişmeler üzerine DSP, Büyükerşen’in CHP’ye geçeceği iddialarını yalanlamaması ve park açılışına DSP Genel Başkanı Masum Türker yerine Kılıçdaroğlu’nu çağırmasını gerekçe göstererek, istifasını istedi.

TEKİN: BÜYÜKERŞEN'E
KAPIMIZ AÇIK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yılmaz Büyükerşen'in istifasının istenmesiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Sayın Büyükerşen'e kapımız her zaman açıktır" ifadesini kullandı.

DSP'LİLERİ ÜZMÜŞTÜR
DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bir etkinliğinde başka bir siyasi partinin genel başkanına heykel açılışı yaptırması, kendi partisini bu etkinliğe davet dahi etmemesi, DSP’lileri üzmüştür” dedi.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in başka bir partiye geçeceğine ilişkin haberlerin basında çokça yer aldığını belirterek, “Bu durum karşısında Sayın Büyükerşen’in kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmaması dikkat çekicidir” dedi. Büyükerşen’in istifasını isteyen Erçelebi, şöyle devam etti:

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bir etkinliğinde başka bir siyasi partinin genel başkanına heykel açılışı yaptırması, kendi partisini bu etkinliğe davet dahi etmemesi, DSP’lileri üzmüştür. Bu durum, partimizin Başkanlık Kurulu toplantısında da değerlendirilmiştir. Sayın Büyükerşen’in bu davranışları nedeniyle, partimizin disiplin mekanizmasını işletmeye gerek kalmadan siyasi etiğin gereğini yerine getirmesini bekliyoruz.” (Kaynak: mynet.com/ankara)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler