Dua odalarına açıklama!

'Dua odaları'na açıklama!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu soru önergesini yanıtladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eskişehir Devlet Hastanesi Kadın Doğum Kliniklerinin olduğu bölümde “Bayan Dua Odası”nın yer aldığını belirterek, “İsminin ‘Dua Odası’ olması yabancı uyruklu hastaların da hastaneye başvuruyor olmasındandır” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, “Hastanelerde dua odası bulundurulması zorunluluğu var mıdır? Eskişehir, Odunpazarı Devlet Hastanesine bağlı kadın doğum bölümünde kapıda ‘bayan dua odası’ yazmaktadır, ayrıca ‘erkek dua odası’ da açılacak mıdır? Hastaneler Yönetmeliğine göre hastanelerde bulundurulması zorunlu olan odalar nelerdir?” sorularını yöneltti.

Soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, servis, acil, laboratuar, ameliyathane, merkezi sterilizasyon, reanimasyon, yoğun bakım, uyandırma ve ameliyat sonu bakım ünitesi, eczane, merkezi tıbbi arşiv, kitaplık, tıbbi fotoğrafhane, mutfak ve beslenme, çamaşırhane, satınalma, ayniyat, depo, ambar, teknik hizmetler vb. hizmetlerin verildiği odalar ile poliklinik odaları, doğum odaları, yönetici personel ve diğer personele ait odalar ile hasta odalarının Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nde oda olarak yer aldığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler