Düğün salonunu bile tutmuştu

Düğün salonunu bile tutmuştu

Bitlis Güroymak'ta meydana gelen patlamada 5 polis şehit oldu; aynı aileden 2'si çocuk, 3 kişi hayatını kaybetti. Şehit ailelerin evlerine ise ateş düştü.


 BİTLİS-  Bitlis'in Güroymak İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 5 polis memuru, Bitlis'ten aldıkları amca ve 5 kardeşi, Güroymak İlçesi'nde görülen duruşmaya götürdükleri sırada PKK'lıların hain pususuna düştü. Teröristlerin yola döşediği tahrip gücü yüksek bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu zırhlı polis aracındaki 5 polis memuru şehit oldu. Duruşma gidenlerin bulunduğu arkadaki kamyonette bulunan amca ile biri 4 yaşındaki 2 kardeş öldü, 3'ü kardeş 4 kişi de yaralandı.

Güroymak'ta görev yapan 5 polis memuru, 3 Eylül 2011'de eşini öldürmekten tutuklu yargılanan Resul Eraslan'ın Güroymak'ta görülen duruşması için Bitlis'te oturan kardeşi Cahit Eraslan ile çocukları 4 yaşındaki Hiramuz, 23 yaşındaki Ferit, 14 yaşındaki Esra, 10 yaşındaki Enis ile 17 yaşındaki Mihriban Eraslan'ı alarak Güroymak İlçesi'ne götürmek üzere yola çıktı. Polisleri taşıyan zırhlı araç ve arkasından takip eden duruşmaya giden aileyi taşıyan Mehmet Korkmaz yönetimindeki 49 AV 959 plakalı kamyonet, Güroymak İlçesi'ne 5 kilometre mesafede bulunan Kolbaşı mevkiinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısına uğradı. Teröristlerin yoldaki menfezden yararlanarak döşedikleri tahrip gücü yüksek bombayı, saat 15.00 sıralarında polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatmasıyla ortalık kan gölüne döndü. Zırhlı polis aracı parçalanırken, duruşma giden ailenin bulunduğu kamyonette bombanın infalak etkesi sırasında büyük hasar görüp yoldan çıkarak devrildi.

Saldırıda havaya uçan zırhlı araçta bulunan polis memurları Şaban Kılıçaslan (Adana), Bülent Emen (Balıkesir), Volkan Sabaz (Ağrı), Kamran Ercan (Van) ve Yalçın Demir (Ağrı) şehit oldu. Arkasındaki sivil araçta bulunan 4 yaşındaki Hiramuz Eraslan, ağabeyi 23 yaşındaki Ferit Eraslan ve amcaları 30 yaşındaki Cahit Eraslan hayatlarını kaybetti. Aynı aileden 17 yaşındaki Mihriban, 14 yaşındaki Esra ve10 yaşındaki Enis Eraslan ile araç şoförü 36 yaşındaki Mehmet Korkmaz yaralandı.

Yaralılar Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken akşam saatlerinde ise konuyla ilgili Bitlis Valililği yazılı açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"18 Ekim 2011 Salı günü saat 15.00 sıralarında, Güroymak ilçesine, 5 kilometre mesafede karayolunun altından geçen menfeze yasadışı örgüt mensuplarınca yerleştirilen yüklü miktarda patlayıcının, Güroymak ilçe Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı aracın geçişi sırasında, uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu, Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları, Şaban Kılıçarslan (Adana), Kamuran Ercan (Van), Bülent Emen (Balıkesir), Volkan Sabaz (Ağrı), Yalçın Demir, (Ağrı) şehit olmuş, çocuklardan Hiramuz Eraslan (4), Ferit Eraslan (23) ve sanığın kardeşi Cahit Eraslan (30) hayatlarını kaybetmişler, çocuklardan Esra Eraslan(14), Enis Eraslan(10) ve Mihriban Eraslan isimli şahıslar ağır, Mehmet Korkmaz (36) isimli vatandaş ise hafif yaralanmıştır. Yaralıların Bitlis Devlet Hastanesindeki tedavilerine devam edilmekte olup, saldırıyı düzenleyen yasadışı örgüt mensuplarının yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

3 AY ÖNCE EVLENDİ
Şehit olan polis memuru Kamuran Ercan'ın baba evinde yas var.

Şabaniye Mahallesi, Yeşilova sokaktaki 3 katlı bir evde yaşayan Ercan'ın ailesi, acı haberi eve gelen telefonla öğrendi. Baba İdris Ercan ile kayınpederinin evini ziyarete gelen şehit polisin eşi, haberi aldıktan hemen sonra Güroymak'a gitti.

Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği eve Türk Bayrağı asıldı. Anne Asmihan Ercan ile şehit polisin kız kardeşleri zaman zaman fenalaştı. Kapıda bekleyen sağlık görevlileri, evde fenalaşan kişilere anında müdahalede bulundu. 3 ay önce dünya evine giren şehit polisin, ailenin en büyük çocuğu olduğu öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ AĞRI'YA DÜŞTÜ
Şehit düşen polis memuru Yalçın Demir'in (24) Ağrı'daki ailesinin evinde hüzün yaşanıyor.

Acı haber, Sıtkıye Mahallesi Yüce Sokak'ta ikamet eden ailesi ve yakınlarına, emniyet müdürlüğü yetkileri tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Hasan Demir, Güroymak ilçesine hareket etti.

Demir ailesinin beş çocuğundan ikincisi olan polis memuru Yalçın Demir'in bir hafta önce, Bolu'daki arkadaşını ziyaret ettiği, daha sonra Ağrı'ya gelerek, annesi Nuran Demir ile Güroymak'a gittiği öğrenildi.

Bu arada, Yalçın Demir'in dayısı Caner Tahtalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit düşen Yalçın Demir'in ağabeyi Abdullah Demir'in de Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yaptığını söyledi.

ŞEHİT ARDINDA 2 ÇOCUĞUNU VE EŞİNİ BIRAKTI
Şehit olan Bülent Emen'in (37), Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki evine ateş düştü.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Güroymak'a tayini çıkan ve ailesini daha önce görev yaptığı Lapseki'de bırakıp görev yerine giden Emen'in şehit olduğu haberini, eşi Fatma Emen'e Emniyet yetkilileri verdi. Acı haberi alınca büyük üzüntü yaşayan kadını, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Fatma Emen ile oğlu Bahadır (11) ve kızı Eylül (6), Emniyete ait bir araçla, memleketleri Balıkesir'in İvrindi ilçesine götürüldü.

Polis memuru Emen'in yaklaşık 10 yıl Lapseki'de görev yaptığı, Gelibolu'da kısa bir süre çalıştıktan sonra da Güroymak'a gittiği öğrenildi.

DÜĞÜNÜNE BİR AY KALMIŞTI
Bitlis'in Güroymak İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin zırhlı araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen 5 polisten Volkan Sabaz'ın acı haberi İzmit'te oturan ailesini yasa boğdu.

Aslanbey'de oturan Sabaz ailesi, 7 Ekim'de nişanlısı Berna Soylu ile nikahı kıyılan oğulları Volkan'ın, 19 Kasım'da yapılacak düğünlerine hazırlanırken şehit düştüğü haberiyle yıkıldı. Şehit polis Volkan Sabaz'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfasında, nişanlısı Berna Soylu ile fotoğrafı da yer alırken, "İzmit Fuar içi Kuloğlu Tesisleri'nde 19 Kasım'da Volkan ve Berna'nın düğününe davetlisiniz" duyurusu dikkati çekti.

Şehit polis Volkan Sabaz'ın ağbeyi Hakan Sabaz, kardeşiyle bugün telefonda konuştuğunu belirterek, "Bir hafta önce buraya gelip düğün salonunu tuttu. Düğünü olduğu için heyecanlı olduğunu söyledi. Ancak şehit olacağı içime doğmuştu" dedi.

Kartepe İlçesi Aslanbey Semti'nde oturan Mehmet ve Makbule Sabaz'ın 4 çocuğundan biri olan Volkan Sabaz, 2009 yılında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Başiskele Karakolu'nda göreve başladıktan sonra Haziran 2011 yılında şark görevi için Bitlis'e gitti. Bitlis'te kuaför olan nişanlısı Berna Soylu ile evllilik hazırlığını sürdüren ve 19 Kasım'da yapılacak dügünleri nedeniyle geçtiğimiz hafta memleketi Kocaeli'ne gelerek düğün salonu tutan Volkan Sabaz'ın şehit olduğu haberi baba ocağına ateş düşürdü. Haberi alan yakınları, başsağlığı dilemek için Sabaz ailesinin evine akın etti.

"AĞBEY HEYECANLIYIM DÜĞÜNÜM YAKLAŞIYOR"
Kardeşinin şehit olduğu haberini alan ağbeyi Hakan Sabaz gözyaşlarına boğularak, "Vatanımız devletimiz milletimiz sagolsun. Bir şehitimiz gittiyse onlardan yüz tane, bin tane daha gider. Bu ülkede bu kadar şerefli insan varsa inanın ki bu şerefsizlerin hesabını soracaklardır. 19 Kasım tarihinde düğünü vardı. Bütün herşeyini hazırlamıştık. Bugün kendisiyle konuşmuştum telefonda. 'Abi heyecanlıyım düğünüm yaklaşıyor' dedi. Benim içime doğmuştu. Geçen hafta buradaydı dügün salonunu tuttuk. Düğünle ilgili bütün herşeyini bitirmiştik" diye konuştu.

Şehit düşen Volkan Sabaz'ın cenazesinin yarın uçakla İzmit'e getireleceği öğrenildi.

ADANA'DA ŞEHİT EVİNDE YAS
Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 41 yaşındaki Şaban Kılıçarslan'ın Adana'daki evinde gözyaşı sel oldu.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden bir heyet, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 4 meslektaşı ile şehit olan Şaban Kılıçarslan'ın merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Şambayad TOKİ evlerinde oturan eşi İnci Kılıçarslan'a acı haberi verdi. Çocukları Efe (5), Armira (9) ve Furkan (18) ile birlikte eşinin son görev yaptığı Adana'da oturan İnci Kılıçarslan, eşinin şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Teröre lanetler yağdıran acılı eşi İnci Kılıçarslan, "Çocuklarımı yetim bıraktılar. Şaban çok iyiydi. Dünyanın en iyi insanıydı" diyerek çocuklarına sarılıp ağladı. Şehidin evi, yakınları ve daha önce görev yaptığı Adana'daki meslektaşlarıyla dolup taştı.

Vatani görevi sırasında Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi harekata da katıldığı belirtilen 13 yıllık polis memuru Şaban Kılıçarslan'ın Bitlis'teki törenin ardından uçakla Adana'ya gönderilecek cenazesinin Ceyhan'ın Çevretepe Köyü'ndeki aile mezarlığına defnedileceği bildirildi.

LİDERLERDEN AÇIKLAMA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörü kınayan mesajlar yayınladı.

Başbakan Erdoğan da mesajında, ''Anne karnındaki doğmamış bebeğe, savunmasız insanlara, cami imamlarına, en mutlu günlerinde gelin ve damatlara saldıracak kadar gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, Güroymak'ta da sokaktaki 4 yaşındaki masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece manidardır...'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler