Düğüne hava saldırısı: 130 ölü

Düğüne hava saldırısı: 130 ölü

Suudi Arabistan'ın Yemen'de düzenlediği bir hava saldırısının bölgede düğün yapan bir kalabalığa isabet etmesi sonucu en az 130 kişi hayatını kaybetti.

BM ile Yemen'deki hastane kaynakları, ülkede dün bir düğünü vuran hava akınında yaşamını yitirenlerin sayısının en az 130'a ulaştığını bildirdi.

Husi hareketinden olduğu sanılan damadı hedef alan saldırıda iki düğün çadırı vuruldu.

Başkent Sana'yı elinde bulunduran Husilere altı aydır hava akınları düzenleyen Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon, bu akını kendilerinin yapmadığını belirtiyor.

Bir koalisyon sözcüsü "Üç gündür o bölgede operasyon yapmadık." dedi.

Yemen güvenlik güçleri ise hava akınını doğruluyor ve bir hata yapıldığını söylüyor.
BM, Kızıldeniz kıyısındaki Mocha kenti yakınlarında yapılan saldırı sonrasında "Yemen'de tüm tarafların insan hayatına saygı göstermediğini görüyor ve bunu kınıyoruz." açıklaması yaptı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ülkedeki durumun askeri bir çözümü olmadığını söyledi.

BM'DEN KOALİSYONA ELEŞTİRİ 

BM Mülteci Örgütü yetkilileri, Yemen'de son 12 ayda yaşanan sivil ölümlerin neredeyse üçte ikisinden koalisyonun hava akınlarının sorumlu olduğunu belirtiyor.

Yemen'de cumhurbaşkanının ülkeden kaçmak zorunda kaldığı 26 Mart'tan beri hava akınları ve çatışmalarda yaklaşık 5 bin kişinin öldüğü, bunlardan 2.355'inin siviller olduğu kaydediliyor.

BM ayrıca koalisyonun Yemen limanlarına uyguladığı ablukayı da eleştirerek, ülkede zaten çok vahim olan insani durumu ablukanın daha da kötüleştirdiğini belirtiyor.

Halen Yemen halkının %80'i insani yardıma muhtaç; 1,5 milyon kişi evlerinden göç ederek ülke içinde başka bir yere yerleşti.

Ülkesine geçen hafta geri dönen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi, güneydeki Aden kentinde karargah kurdu.

Hadi'nin emrindeki güçler kuzeye, başkent Sana'ya doğru ilerlemeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler